Според журналиста в указа се посочва още, че Суровикин ще

...
Според журналиста в указа се посочва още, че Суровикин ще
Коментари Харесай

Руският генерал Сергей Армагедон Суровикин е уволнен

Според журналиста в указа се показва още, че Суровикин ще остане разполагаем на съветското Министерство на защитата. Такъв декрет не е бил публично оповестен.

Според други известия Суровикин е бил уволнен със закрит декрет още на 18 август.

Генерал Суровикин е бил освободен от поста си " по отношение на прекачване на друга работа ", заяви за РБК " източник, осведомен със обстановката ", и удостовери " източник, осведомен с кадровото решение в Министерството на защитата ". " В момента той е в кратковременен отпуск ", прецизира един от събеседниците на изданието.

Суровикин оглавяваше командването на Въздушно-космическите сили на Русия от 31 октомври 2017 година В интервала октомври 2022 година - януари 2023 година той командва взаимната формация на съветските войски в Украйна, а от 11 януари 2023 година заемаше длъжността заместник-командващ.

По време на протеста на ЧВК " Вагнер " на 23-24 юни Суровикин записва видеопослание до наемниците, в което ги приканва да се върнат по местата си на работа. След това той не се появява в общественото пространство. В медиите се появиха известия, че Суровикин е бил арестуван. Според " Уолстрийт Джърнъл " след протеста на ЧВК " Вагнер " съветското министерство на защитата е отстранило или уволнило към 15 съветски офицери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР