Според жител на Северна Каролина той се събудил след инцидент

...
Според жител на Северна Каролина той се събудил след инцидент
Коментари Харесай

След автомобилна катастрофа мъж се сдоби с таланта на художник

Според гражданин на Северна Каролина той се събудил след случай с травматична мозъчна контузия и ново умеене. Така 42-годишният Скот Мели от Уилмингтън почнал да рисува.



Мъжът оживял след случая, само че почнал да страда от меланхолия. Когато Скот, до момента в който се разхождал с децата си, минал около магазин с принадлежности за изобразяване, той решил да купи някои артикули. Продавачът на коли в предишното разкрил, че е добър в рисуването. Преди това си коства да се означи, че индивидът в никакъв случай не е държал четка в ръцете си.

Скот отбелязва, че се е грижел единствено за материалните придобивки. Той правел единствено това, което работеше, мислейки за финансовата самостоятелност. Той нямал доста другари затова, защото Скот не се интересувал от никого. След случая всичко се трансформирало. Изглеждало като че ли остарелият Скот умрял и се родил нов.

Преди случая мъжът не знаел по какъв начин да рисува: качествата му били, меко казано, надалеч от съвършените. Както се оказало, при американеца се показал синдромът на савант, когато хората се разсънват с нови умения. Интересното е, че синдромът се демонстрира при 1 човек на милион след разтърсване или при аутизъм.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР