Според източник от Вашингтон: Въоръжените сили на Еврейската държава най-вероятно

...
Според източник от Вашингтон: Въоръжените сили на Еврейската държава най-вероятно
Коментари Харесай

Кога Израел отвръща на иранския удар?

Според източник от Вашингтон: Въоръжените сили на Еврейската страна най-вероятно ще отвърнат на директния удар на Ислямската република след края на този месец. На 30 април приключва тазгодишният седемдневен празник Песах.

 

" В същото време обаче не би трябвало да се изключва и вероятността, че при възможни промени в обстановката, Израел да предприеме директни военни дейности против Иран и преди тази дата ", сподели още източникът.

 

Както екипът на novini.bg вече писа, военновременният кабинет на Бенямин Нетаняху е обмислял да отвърне на Ислямската република още на 15 април, само че военната интервенция е била отсрочена по оперативни аргументи.

Американски чиновници считат, че отговорът на Израел на иранския боен удар ще бъде стеснен по обсег и може да включва офанзиви отвън Иран. Това са съобщили пък източници на NBC News.

 

Неназовани американски чиновници са декларирали пред американската медия, че преди иранската офанзива евентуалните израелски отговори са варирали от липса на военни дейности до удари на иранска територия.

 

Източници на NBC News са показали, че защото офанзивата на Иран не е довела до израелски смъртни случаи или широкоразпространени опустошения, Израел може да отговори с една от своите по-малко нападателни варианти - удари отвън Иран.

Тримата американски чиновници са прецизирали, че сходни разновидности могат да включват задача за нанасяне на удари на сирийска територия, само че не по високопоставени ирански генерали, а върху товари или хранилища с усъвършенствани ракетни елементи, оръжия или съставни елементи, които се изпращат от Иран за " Хизбула ".

 

В същото време други източници са прецизирали, че Съединени американски щати няма да вземат участие в отговора на Иран. Анализаторите на NBC News чакат израелските управляващи да споделят проектите си авансово.

 

В нощта на 13 против 14 април иранските военни започнаха масирана офанзива против Израел. За задачата са употребявали повече от 300 дрона, както и балистични и крилати ракети.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР