Според изследване, всяка година близо 20 процента от закупените плодове

...
Според изследване, всяка година близо 20 процента от закупените плодове
Коментари Харесай

Тези обелки са полезни, не ги изхвърляйте

Според проучване, всяка година близо 20 % от закупените плодове биват изхвърляни в кошчето. Това се получава, тъй като имаме навика да изхвърляме обелките им, без да се запитаме дали не бихме могли да ги използваме за нещо по-полезно.

Най-логичното нещо е да изхвърлите обелките от плодовете и зеленчуците, тъй като от дребни ни учат, че те са боклуци. Но има някои обелки, които е по-добре да не изхвърляме, тъй като се оказва, че са доста потребни и могат да благоприятстват за редица неща.

Учени са открили, че обелките на някои плодове и зеленчуци са потребни за нашето здраве и може да ги използваме по няколко разнообразни метода, с цел да извлечем оптималната изгода от тях. 

Голяма част от антиоксидантите в плодовете и зеленчуците са точно в обелките или в сърцевината им. Разбира се, преди да нападнете обелките на вкусните зеленчуци и плодове, уверете се, че са добре измити.

Кора от киви



В нея се съдържат три пъти повече антиоксиданти и фибри, в сравнение с в самия плод. Кората от киви има мощни антиалергични, противовъзпалителни и противоракови свойства.

Кора от картофи



Неприятна на пръв взор обелката съдържа към половината от диетични фибри. И съдържа калий, калций, магнезий, цинк, желязо и витамин С. В допълнение, те съдържат доста антиоксиданти, които защищават от ранно стареене, сърдечни болести и появяването на ракови тумори. И екстрактът от картофена кора се предлага при пациенти с диабет вид 2, защото понижава равнището на захарта.

Кора от банан



Обелките от банан в действителност могат да са ви от голяма изгода. Те имат стягащи свойства, които могат да ви бъдат извънредно потребни при стомашни проблеми и кървящи рани. Можете да ги приложите и при съществуването на синини и натъртвания. Достатъчно е просто да натриете засегнатия сектор с вътрешната страна на банановата кора. Могат да ви оказват помощ да облекчите доста подуванията. Използвайте ги като натурален ексфолиант за деколте, шия и лице. Вършат чудеса при унищожаване на брадавици.

Кора от тиква



В нея се съдържа предостатъчно количество цинк. Тази кора може да ви помогне в битката с гъбичните инфекции и паразити. Високите количества каротин пък имат мощно противораково деяние.

Обелка от чесън



Вероятно и вие като мнозина изхвърляте люспите на чесъна. Те обаче са чудесно средство за подкрепяне на сърдечната активност и опазване на младостта за по-дълго време. Спокойно бихте могли да си приготвяте чай от люспите на кромида или чесъна.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР