Според изпълнителния директор на Камарата на превозвачите Димитър Димитров приетите

...
Според изпълнителния директор на Камарата на превозвачите Димитър Димитров приетите
Коментари Харесай

​Българските превозвачи срещу пакета мобилност

Според изпълнителния шеф на Камарата на превозвачите Димитър Димитров признатите текстове от пакета " подвижност ", които имат искания да пазят служащите, в действителност нарушават човешките им права. Задължението водачите да се прибират в страната, от която са тръгнали, е мярка, която лимитира свободното им придвижване. Евродепутатът Андрей Новаков разяснява, че решението на Румъния да не гласоподава против пакета е неточност, тъй като тя е другата най-потърпевша страна от по този начин признатите текстове.

Различните разновидности, които се дискутираха през последната година и половина, водят до едно-единствено нещо - банкрут на нашите транспортни компании в България, изтеглянето на работната ръка към западни компании, пререгистрация на част от нашите компании в други страни и надлежно понижаване на приходите в бюджета от налози и осигурителни вноски, изясни Димитър Димитров в утринния блок на Българска национална телевизия.

Според него " няма нищо обществено в това, когато един българин работи в друга европейска страна, той да бъде прибиран там, а не в България, където най-вероятно са неговите близки ".
Димитър Димитров, изп. шеф на Камара на автомобилните превозвачи: От друга позиция, това е извънредно рестриктивна мярка по отношение на жител на Европейски Съюз, тъй като ние задължаваме един жител на Европейски Съюз на всеки три-четири седмици да бъде на несъмнено място. Той може да не желае да се прибира в страната, където е записана транспортната компания, може да желае да е някъде другаде.

Предполагаме, че западните страни ще се опитат да го вкарат това нещо и в Европейския парламент, тъй че би трябвало да реагираме бързо. Протестите в България са безсмислени. Имаме поддръжката както на нашите евродепутати, по този начин и на министъра на превоза.
Андрей Новаков напомни, че този пакет към този момент два пъти е бил отритнат от Европарламента - и през юни, и през юли.
Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ / ЕНП: Това беше явен знак, че този парламент смята предлагането за небалансирано, дискриминационно, разделя евродепутатите по метод, по който нищо друго не ни е разделяло. Това, което се случи в комисия тогава и което беше най-важно - да извадим от обсега на директивата за командировани служащи всички интернационалните водачи. Точно това се случи. Не разбирам за какво през вчерашния ден министрите на превоза са взели толкоз, за мен, неприятно решение. Буквално, това е едно от най-лошите оферти в границите на този мандат.

Оттук насетне още веднъж Европейският парламент наподобява ще би трябвало да се занимае с тематиката. Моята задача, дружно с тази на останалите сътрудници, уповавам се да ме поддържат в това, е първо да отложим, в случай че може изобщо да не се занимаем с въпроса в границите на този мандат, в случай че се наложи - то да го смекчим и да го подобрим по този начин, че да дава отговор в оптималната степен на ползите на българските превозвачи.
Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР