Според изхвърленото количество боклук, а не според данъчната оценка на

...
Според изхвърленото количество боклук, а не според данъчната оценка на
Коментари Харесай

По-справедливо плащаме такса „Смет”

Според изхвърленото количество отпадък, а не съгласно данъчната оценка на парцела да се дефинира такса „ Смет ” от 2019 година предлага Министерството на финансите. Промените в Закона за локалните налози и такси бяха дискутирани в Националния съвет за тристранно съдействие.

Количеството ще е определящо при образуването на такса „ Смет ”. Ако обособените общини желаят данъкът да се образува по различен метод, то те ще би трябвало да изнесат съответните доводи за това.

Тригодишен временен интервал за влизане в действие на измененията няма да има, както и 5-годишният, в който общините поетапно да усилват с 20% налога на година. Това ще докара до фрапантно повишаване на такса „ Смет ” в някои градове.

Три са разновидностите, по които може да се образува данъкът. Първият е на база броя живеещи в жилището. Вторият е премерване на битовите боклуци. Това става като боклукът се изхвърля в избрани торби. Такава процедура има в Швейцария. Третият е премерване на боклука на база съдържимост на контейнерите и периодичност на извозването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР