Според изданието каталунският премиер Карлес Пучдемон и неговият заместник Ориол

...
Според изданието каталунският премиер Карлес Пучдемон и неговият заместник Ориол
Коментари Харесай

Каталуния може да обяви независимост на 27 октомври

Според изданието каталунският министър председател Карлес Пучдемон и неговият заместител Ориол Жункерас са разискали обстановката в самостоятелната област и са се разбрали идната седмица да разгласят излизането й от състава на Испания.

Очаква се в понеделник локалният парламент да разгласи дата за съвещание в цялостен състав, с цел да се прогласи независимостта.

Каталунските управляващи подхващат тази стъпка, откакто през вчерашния ден испанският министър председател Мариано Рахой съобщи, че задейства член 155 от конституцията, който не е прилаган в никакъв случай до момента.

Така Мадрид желае да разпусне каталунското държавно управление и да се провеждат избори в региона до половин година. Сенатът (горната камара на парламента) би трябвало да утвърди препоръчаните от държавното управление ограничения на 27 октомври.

Вчера Пучдемон съобщи, че ще изиска локалният парламент да организира съвещание, отдадено на "опита за очистване на демокрацията " в Каталуния.

Също през вчерашния ден в. "Конфиденсиал " заяви, че Пучдемон приготвя едностранно прокламиране на независимостта на 23 октомври.

Според изданието към момента не е известно по какъв метод ще бъде оповестено отделянето от Испания. Не е изключено да бъде свикано незабавно съвещание на локалния парламент за "анализ на сегашната политическа обстановка ".

Така каталунските управляващи желаят да провъзгласят независимостта по-рано, в сравнение с Сенатът ще утвърди ограниченията на централното държавно управление за ограничение на автономията на региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР