Според историята обичаното от всички сирене фондю първоначално е направено

...
Според историята обичаното от всички сирене фондю първоначално е направено
Коментари Харесай

Ето как да приготвите класическо ФОНДЮ в 3 лесни стъпки

Според историята обичаното от всички сирене фондю в началото е направено от скромни швейцарски фермери. Това бял техният метод да се нахранят със сирене, което било прекомерно твърдо, и остарял самун. Ястието обаче се трансформирало освен във апетитен метод да съберат фамилията, само че и се популяризирало в целия свят. Днес класическото фондю е отлично допълнение към сантименталната вечеря или занимателно събиране с другари.

И е доста елементарно за подготвяне. Ако желаете да се поглезите с класическо фондю, ето по какъв начин да си го приготвите в 3 лесни стъпки.

За приготвянето на фондю в идеалния случай би трябвало да можете да вземете швейцарско сирене. Смес от 200 грама ементал и 220 грама сирене Грюйер би била чудесна концепция. Ако обаче не можете да намерите и двете, постоянно можете да замените с малко сирене Чедър. Ще ви трябват и 1 чаша бяло вино, 2 супени лъжици универсално брашно, ½ чаена лъжичка сол и дребна щипка индийско орехче. След като се сдобиете с тези неща, следвайте тези 3 стъпки.

Стъпка 1

Можете да поставите съд за фондю или тенджера на слаб огън и да започнете да къкри виното.
Ето по какъв начин да си приготвите необикновено вкусно, шоколадово фондю
Когато решавате менюто за всяко събитие, отчитането на вкусовите желания на вашите посетители е от решаващо значение. Именно заради та...

Стъпка 2

След това прибавете всички сирена, нарязани на по-малки части. Разбъркайте деликатно, до момента в който цялото сирене се разтопи и смесете брашното, солта и индийското орехче, до момента в който заври. Вашето фондю е готово!

Стъпка 3

Нарежете огромна питка хрупкав многозърнест самун на кубчета. Можете даже да употребявате гевреци. Други съпроводи могат да включват нарязани на кубчета зелени ябълки, чери домати, печени картофи или задушени броколи. След като изберете с какво да го консумирате, просто прехвърлете сиренето в тенджера за фондю и сервирайте. Добър вкус!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР