Според информацията гиганта в сектора на платежните услуги PayPal паузира

...
Според информацията гиганта в сектора на платежните услуги PayPal паузира
Коментари Харесай

PayPal паузира работата по стабилната си монета

Според информацията колоса в бранша на платежните услуги PayPal паузира работния развой по идната си постоянна монета.

Първоизточникът показа, че PayPal се надява да показа стабилната монета в най-скоро време – макар че публично не е разгласен график за стартирането.

Представител на компанията за платежни услуги съобщи, че когато работния развой се възобнови екипът ще работи в тясно съдействие със съответните регулаторни органи.

Въпреки че от PayPal в никакъв случай не са разгласявали публично този план, преди повече от година в кода на приложението беше открит код за, подсилен с щатски долари.

Първоизточникът на информацията допуска, че зад забавянето може да стоят регулаторни компликации. Появиха се обаче изказвания , че Paxos, брокерската компания и емитент на постоянни монети, която обезпечава крипто функционалностите на PayPal, е изправена пред инспекция от страна на Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) Смята се за допустимо точно това да е изместило фокуса на компанията.


 


Въпреки паузирането на своя план за постоянна монета, PayPal вкара разнообразни крипто функционалности. През октомври 2020 година компанията разреши на потребителите да влагат в Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути само посредством личната си платформа.

Освен това PayPal разшири опциите за търговия и увеличи лимитите, а от средата на 2022 година потребителите на платформата в Съединени американски щати могат да правят крипто транзакции с други портфейли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР