Според информация от южнокорейски правителствени служби през миналата година броят

...
Според информация от южнокорейски правителствени служби през миналата година броят
Коментари Харесай

Близо 200 души са избягали от Северна в Южна Корея през изминалата година

Според информация от южнокорейски държавни служби през предходната година броят на бежанците от Северна в Южна Корея е достигнал 196 души, като се следи растеж при лица на дипломатическа работа и търговски представители, съобщи южнокорейската новинарска организация Йонхап.

Избягалите са 32 мъже и 164 дами. С това общият брой на избягалите от Северна в Южна Корея доближи 34 078 души по данни от Министерство на националното обединяване в Сеул, което се занимава с въпросите сред двете корейски страни.

Данните за 2023 година бележат повишаване по отношение на броя на избягалите от Северна в Южна Корея хора през 2021 и 2022 година, които заради пандемията от COVID-19 и затворените граници са били надлежно 62 и 67 души. От друга страна данните за 2023 година демонстрират забележителен спад по отношение на 2009 година, която записва връх с 2914 души, избягали от Севера в Юга.

Сред пристигналите в Южна Корея през предходната година повече от половината – 99 души – са били във възрастовия диапазон над 20 до малко под 40 години, показва министерството, представено от организация Йонхап.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР