Според Има такъв народ“ страната се нуждае от по-рестриктивен бюджет,

...
Според Има такъв народ“ страната се нуждае от по-рестриктивен бюджет,
Коментари Харесай

ИТН няма да подкрепят правителство, което е склонно да прави големи харчове

Според „ ИТН “ страната се нуждае от по-рестриктивен бюджет, с недостиг до 3%, с цел да може да излезе от рецесията. Това съобщи ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов на срещата с номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се срещна с управлението от парламентарната група на „ ИТН “.

Йорданов сподели, че партията му няма да поддържа държавно управление, което е склонно да прави огромни разходи и в този смисъл предстоят тежки диалози на Габриел с Българска социалистическа партия и Политическа партия.

„ Ние сме най-малката партия и математиката за държавно управление излиза и без нас. Ние ще дадем поддръжка единствено, в случай че предложенията и посоката на развиване бъде вярна. Така че не ни разглеждайте като безусловна поддръжка. Все още не сме Ви дали поддръжка, а ви предстоят тежки диалози за финансите и с Българска социалистическа партия и Политическа партия, които са много левичарски “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ В изпълнителната власт би трябвало да има специалисти, а не политически назначени лица. Това не значи, че някои политици не са специалисти. Говоря за политически водачи, които доста постоянно мечтаят да бъдат министри или министър-председатели ”, уточни още той.

Мария Габриел отговори, че съгласно нея недостиг от 3% е изпълним за 2024, което е значимо за присъединението ни към еврозоната. Поети са само задължения да не се орязват обществени заплащания.

„ Търсим необятна поддръжка, това е мощно обръщение. И в случай че с тази неприкритост и разговор повеждам всички тези диалози, това е поради това – поддръжката да е необятна, да стъпва върху ясно написани ограничения и да стъпва върху основа, която въпреки и разширена във времето, да е постоянна “, сподели Мария Габриел.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР