Според главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg),

...
Според главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg),
Коментари Харесай

Meta ще предостави ИИ на милиарди хора в WhatsApp, Instagram и Facebook – генериране на картинки и видео, чат-ботове и други

Според основния изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg), който приказва пред вложителите по време на тримесечния финансов доклад, компанията вижда опция да даде AI-агенти на милиарди хора. В същото време, той не разкрива детайлности по отношение на това, по какъв начин тъкмо разработчикът има намерение да интегрира AI-услугите.

„ Проучваме опциите за чат в WhatsApp и Messenger, инструментите за основаване на образно наличие за изявления във Фейсбук, изявления в Instagram и реклами “ – споделя Зукърбърг. Според него, в бъдеще е евентуално генерирането на видео и внедряването на мултимодални благоприятни условия. Според Зукърбърг, тези принадлежности ще бъдат потребни за всички – от бизнеса до елементарните консуматори, по-специално, приказваме за AI-агенти за бизнес преписка и поддръжка на клиенти. С течение на времето, приложението на AI-технологиите ще се разшири до метавселената, ще стане по-лесно за хората да основават аватари, код, обекти и даже цели светове, обединявайки всичко в едно.

„ Вече не изоставаме в построяването на нашата AI-инфраструктура “, сподели Зукърбърг, макар че последните вести демонстрират друго. Беше обявено, че компанията не си прави труда да закупи GPU потенциал, който е най-благоприятен за образованието на ИИ, и сега моделите би трябвало да бъдат подготвени благодарение на CPU, които са доста по-малко ефикасни в такива въпроси. Зукърбърг обаче даде обещание, че генеративните AI-продукти може да се появят през идващите месеци.

Безпрецедентният триумф на OpenAI с неговия ChatGPT накара други ИТ-гиганти като Гугъл и Meta, както и по-малки играчи като Snap, да разработят сходни решения. Въпреки че Meta към този момент показа огромния езиков модел LLaMA на откривателите, той към момента не е посочил нищо обществено налично и сходно на ChatGPT.

Очевидно, обстановката ще се промени в близко бъдеще, защото Зукърбърг сподели, че „ генеративният AI ще засегне безусловно всичко в нашите артикули “, по-специално, става дума за поддръжката на клиенти благодарение на месинджъра WhatsApp. Например, всяка компания ще може да употребява голям брой ИИ асистенти вместо хора, работещи в бюрата за помощ. Такъв брой живи чиновници би коствал доста повече.

В същото време, Meta не изоставя другите си планове, в това число и поддръжката на плана Metaverse. По-късно тази година би трябвало да бъдат пуснати новите очила от фамилията Quest. В същото време загубите на подразделението Reality Labs за тримесечието възлизат на съвсем $4 милиарда Компанията чака, че през 2023 г разноските в този сегмент единствено ще се усилват.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР