Според Фелипе Маса с болидите от 2017 във Формула 1

...
Според Фелипе Маса с болидите от 2017 във Формула 1
Коментари Харесай

Приключи ерата на бабешкото каране във Формула 1


Според Фелипе Маса с болидите от 2017 във Формула 1 е завършила ерата на "бабешкото " каране. Бразилецът съобщи, че миналогодишните коли са възродили предизвикването, което му е липсвало преди измененията в аеродинамиката. "Определено ще запомня, че колата от 2017 беше чудесна за ръководство " означи той. Оттеглилият се от спорта играч добави още, че съгласно него с цел да направиш съвършена обиколка в този момент е най-важно да си добър водач, за разлика от предходните няколко години, в които е трябвало да се кара "бабешки ", с цел да устоят гумите. "Подобно е на 2006 – 2008 или даже по-рано. Сега машината е подготвена да понесе всичко, тъй че от теб зависи да рискуваш и да натискаш нападателно ".

Маса дебютира във Формула 1 през 2002 с тима на Заубер и на процедура се е състезавал в ерата на моторите V10 и V8, с изключение на със сегашните V6 турбо-хубриди. Фелипе има 11 победи с Ферари в интервала 2006-2008, а 16 годишната му кариера завърши в Уилямс.

Въпреки че болидите са станали приятни за каране, съгласно Маса има още какво да се усъвършенства, с цел да станат по-лесни изпреварванията. "Мисля, че единственото, което би трябвало да се промени, е да се реализира по-добре схващане по какъв начин да следваш предните коли по-добре. " Бразилецът разясни, че в този момент болидите могат да разполагат с колкото си желаят мощ на прилепяне, само че за тази цел е необходим въздух. Когато следваш от близко друга кола, започваш да губиш сцепление поради по-малкото въздух. Напоследък се заприказва за промени по самите писти, които да улеснят изпреварванията, само че Фелипе е на мнение, че главният проблем си остават самите болиди и техния дизайн.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР