Според Европейската космическа агенция до няколко седмици на Земята ще

...
Според Европейската космическа агенция до няколко седмици на Земята ще
Коментари Харесай

Спътник ще падне на Земята до седмици 



Според Европейската галактическа организация до няколко седмици на Земята ще падне неработещ галактически сателит с размерите на дребен автомобил. Агенцията твърди, че 1, 3-тонният спътник Aeolus е с изчерпано гориво и пада с към 1 km дневно.

Въпреки че огромна част от него ще изгори в атмосферата, чака се някои парчета да доближат повърхността на планетата - най-вероятно в края на юли или началото на август, предава SKy News.


При първата по рода си маневра галактическата организация, в която взе участие и Обединеното кралство, ще изразходва останалото гориво в опит да насочи безвредно галактическия уред към отдалечена част на планетата.

Тим Флорер, началник на Службата за галактически боклуци на Европейската галактическа организация, съобщи: " Този асистиран опит за влизане в атмосферата надвишава разпоредбите за сигурност на задачата, която е планувана и проектирана в края на 90-те години на предишния век ".

" След като ЕКА и индустриалните сътрудници откриха, че е допустимо да се понижи в допълнение така и така минималният риск за живота или инфраструктурата, колелата бяха задействани ", добави той.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР