Според експерти от Bed Kingdom яденето на черен шоколад един

...
Според експерти от Bed Kingdom яденето на черен шоколад един
Коментари Харесай

Какво да хапнете час преди лягане, за да спите като бебе!

Според специалисти от Bed Kingdom яденето на черен шоколад един час преди лягане може да ви помогне да спите по-добре.

„ Умереното ястие на черен шоколад най-малко един час преди лягане може да докара до по-продуктивен сън “, споделят специалистите пред The Express.

Черният шоколад освен е цялостен с „ съвършените хранителни субстанции “, само че и предизвиква производството на серотонин – хормонът на щастието, който може да накара хората да се усещат и по-спокойни.

Серотонинът е химикал, който е обвързван с възприятието за успокоение и улегналост.

 

 

Експертите споделят също, че яденето на банани, бадеми или ядки като орехи и или фъстъчено масло преди лягане също може да улесни заспиването.

Ядки като орехи, кашу и бадеми могат да оказват помощ за поддържането на здравословен цикъл на сън, защото усилват сместа от мелатонин, магнезий и цинк.

„ Консумацията на фъстъчено масло като част от здравословна закуска късно вечер може да усъвършенства качеството на съня ви, както и да стабилизира равнищата на кръвната захар и да подкрепи растежа на мускулите “, изясняват специалистите от Bed Kingdom.

Фъстъченото масло съдържа и триптофан, който е аминокиселина, употребена от организма за производството на мелатонин – хормон, който оповестява на тялото, че е готово за сън – плюс серотонин.

Според Healthline бананите са потребни за съня, тъй като имат магнезий, който оказва помощ за балансиране на вътрешния часовник на тялото и усилва производството на мелатонин.

Пуканките също съдържат триптофан и могат да накарат хората да създават серотонин преди лягане.

Пуканките са храна, която е богата на въглехидрати, а основаването им на положителния химикал серотонин в организма е значимо за положителния сън.

И най-после, сиренето може да помогне на хората да се усещат сити, тъй че да не се разсънват гладни измежду нощ.

То е цялостно с протеини, които ще ви оказват помощ да заситите глада си през нощта. Освен това сиренето е елементарно смилаемо, тъй че няма да провокира проблеми с храносмилането през нощта, като в същото време съдържа триптофан, който още веднъж ще ви помогне да постигнете по-добро качество на съня.

 

Източник – The Express/Превод: SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР