Според експерта участието на индийските военноморски сили е знак към

...
Според експерта участието на индийските военноморски сили е знак към
Коментари Харесай

Проф. Чуков: С освобождаването на българските моряци Индия направ...

Според специалиста присъединяване на индийските военноморски сили е знак към света.

 

От октомври доста интензивно се приказва за по този начин наречения Индийски кулоар и затова виждаме невероятна активизация на военноморските сили на страната по защитата на този кулоар. Той минава през Индия, ОАЕ, Саудитска арабия, Йордания и насам към Европа. Тази акция е нищо повече от включването на една бъдеща мощ в своите военни размери, разяснява Чуков.

 

След малко повече от три месеца седемте български моряци, пленени от сомалийски пирати на кораба " Руен ", бяха освободени. Новината оповестиха късно нощес от Министерството на външните работи.

Всички моряци са в положително здраве, намират се сега на борда на индийския боен транспортен съд, той способства за тяхното освобождение. Разбира се оттук насетне поставяме старания за тяхното навреме завръщане в България, разяснява външният министър в оставка Мария Габриел.

 

Товарният кораб, благосъстоятелност на параходство " Български морски флот ", плава под малтийски байрак. Той беше покорен на 14 декември от сомалийкси пирати.

 

" БМФ показва благодарността си към целия екипаж на кораба и техните фамилии за проявения темперамент и самообладание през миналите над три сериозни месеца ", разясниха от параходството.

 

Всички виновни институции остават в цялостна готовност до сполучливото завръщане на моряците ни в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР