Според Екатерина Захариева има вероятност правителството да крие, че продава

...
Според Екатерина Захариева има вероятност правителството да крие, че продава
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Има вероятност правителството да крие, че продава оръжие за Украйна

Според Екатерина Захариева има възможност " държавното управление да крие, че продава оръжие за Украйна, като изнася през трети страни, както се чува ". Това сподели пред БНР някогашният външен министър Екатерина Захариева, народен представител от ГЕРБ. " Това е още по-жалко, в случай че е правилно и лъжат народа ".

По думите ѝ след решението на парламентарната комисия по външна политика нощес е имало задоволително време да се изготви решение, което да бъде включено през днешния ден в дневния ред на Народното събрание, тъй като следва 10-дневна почивка на депутатите:

" Няма никаква причина, с изключение на снишаване и изложение на псевдоевропейски и псевдонатовски полезности ".

България не стои добре в Европейски Съюз и НАТО, изрично посочи тя.

Захариева акцентира, че тези, които " не престават да се вършат, че не виждат какво става, подкрепят войната да продължи ":

" Украйна доста ясно сподели, че няма да се съобщи. Нито една от страните, които помогнаха с оръжие, не е въвлечена във войната и нападната от Руската федерация. Ние какво чакаме - да ни нападне Русия? Това са несъстоятелни оправдания ".

Бившият външен министър изясни, че с изключение на морално, България е задължена и по европейски наставления и интернационалните конвенции да се грижи за хора, бягащи от война.

Според нея бизнесът прави доста неща за бежанците от Украйна, само че попита какво прави държавното управление за тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР