Според думите му “готвачът на Путин, както е известен Пригожин,

...
Според думите му “готвачът на Путин, както е известен Пригожин,
Коментари Харесай

Путин и Пригожин са се срещнали дни след бунта на “Вагнер” frognews.bg

Според думите му “готвачът на Путин ”, както е прочут Пригожин, е разговарял с съветския общественик в продължение на съвсем три часа. Заедно с тях на срещата са участвали и командири на “Вагнер ” - общо 35 души. 

 

По думите на Песков Путин е предложил наемниците да продължат работата си с Кремъл и в бъдеще, а също така са подчертали, че са " правилни поддръжници на съветската войска и президента ". 

 

" Самите командири показаха своята версия за случилото се. Те подчертаха, че са правилни поддръжници и бойци на президента и главнокомандващия, а също по този начин обявиха, че са подготвени да продължат да се борят за родината си ", сподели Песков.

 

ФрогНюз напомня, че Евгений Пригожин се подвигна на протест и потегли на “поход за правдивост ” в края на месец юни. След като пое контрола над Ростов на Дон, армията се насочи към столицата Москва, само че на към 100 км от града наемниците и Пригожин се отхвърлиха от протеста си. Причината - реализирано с президента на Беларус съглашение. Тогава от президентството на Беларус обявиха, че Пригожин, е приел да спре придвижването на частната войска из Русия и да се реалокира в Беларус. Такава алтернатива получиха и неговите наемници. 

 

В момента бойците на “Вагнер ” приготвят своето пренасяне в Беларус. Смяташе се, че точно там се намира и самият Пригожин, само че предходната седмица президентът Лукашенко съобщи, че “готвачът на Путин ” е напуснал страната и се намира в Санкт Петербург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР