Според древногръцките митове и езическите разбирания лабиринтите имат мистичен характер

...
Според древногръцките митове и езическите разбирания лабиринтите имат мистичен характер
Коментари Харесай

10 от най-удивителните лабиринти по света

Според древногръцките легенди и езическите разбирания лабиринтите имат тайнствен темперамент и в миналото символизирали човешкото знание. В предишното тези заплетени коридори от растения са били употребявани за медитация и групови ритуали.

Години по-късно стартират да се построяват лабиринти за развлечение. Те стават място за секрети любовни срещи и се трансформират в обичано занятие на хората, които обичат провокациите на комплицираните задания. Ето 10 от най-удивителните лабиринти по света.

1. Лабиринтът Ashcombe се намира на австралийския полуостров Морнингтън. Това е най-големият и най-стар лабиринт в Австралия. Висок е три метра и необятен два. Това е и най-старият лабиринт от розови шубраци в света, в който цъфтят над 217 типа разнообразни рози в общо 1 200 храста.

2. Фермата Ричардсън в Илинойс, Съединени американски щати провежда нещо като галерия на лабиринти при всяка годишна продукция. А тов несъмнено е добра опция за посетителите да се изгубят измежду прелестите на природата. Един от най-малките лабиринти, който е юридически там, е бил с формата на разположение в ацтекски жанр.

3. Лабиринтът, основан от Майкъл Блий в Gore Farm, Ъпчърч в Кент. Оградата стига до девет фута височина, а цялата плетеница от пътеки заема шест акра земя.

4. Този палат е един 2008-те лабиринта в стопанството на семейство Ричардсън. Той затваря порти в края на октомври, тъй че който желае да го посети, има неповторимата опция да го направи единствено след месец. Подобно на всеки палат, и този лабиринт има един вход и един излаз. И, с цел да се измъкнете, би трябвало да следвате тъкмо избран маршрут.

5. Официално съгласно книгата с върховете на Гинес от 2001 година най-големият лабиринт в света е Ананасовата градина в залива Waimea, Хаваи. Тя обгръща дълги над три благи пътеки на повърхност от три акра.

6. Лабиринтът в Reignac-sur-Indre в Турен, Франция също е с внушителни размери. Той е планиран по този начин, че всяка година при новата годишна продукция, да приема нова форма.

7. Лабиринтът в Lancaster County, Пенсилвания включва пътеки с дължина 2, 5 благи, ситуирани на повърхност над пет акра. Въпреки това няма заплаха да се изгубите – в лабиринта работят опитни водачи, които постоянно могат да ви оказват помощ.

8. Англичаните постоянно са обичали комплицираните и заплетени лабиринти и един от най-величествените в земите на Обединеното кралство се намира в Hampton Court Palace, близо до Лондон. Лабиринтът е основан през 1600 година по поръчка на крал Вилхелм Орански и покрива повърхност от 60 акра. Самият замък съществува още от времето на крал Хенри VIII при започване на 1500 година и е непокътнат в чудесно положение и до наши дни.

9. Ботаническата градина Georgeson във Феърбанкс, Аляска е към момента недовършен, макар че се гради от цели седем години.

10. Лабиринтът на Villa Pisani във Венето, Италия е основан през 1700 година и се счита за един от най-сложните лабиринти в света. Съставен е от редове от пътеки в 12 концентрични кръга с високи ограждания, които водят към ситуирана в центъра кула. Тъй като в миналото в него се е изгубил Наполеон, когато Хитлер и Мусолини се срещат тук, нито един от двамата няма предпочитание да се влезе в лабиринта, защото са се страхували, че може да не намерят изхода.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР