Според докладите на европейските статистически органи, сладкият живот в Европейския

...
Според докладите на европейските статистически органи, сладкият живот в Европейския
Коментари Харесай

Енергийната и хранителната криза ще доведе до бунтове в Европа

Според отчетите на европейските статистически органи, сладкият живот в Европейския съюз последователно свършва. Европейците са застигнати от енергийна рецесия, която естествено е обвързвана с повишение на цените на енергийните запаси, чийто главен експортьор за европейския пазар е Руската федерация. Цените на горивата, тока и храните се повишават. Инфлацията стигна до небето, а разноските за живот стават все по-високи. В Италия да вземем за пример междинната сметка за ток към този момент е три пъти по-висока. Увеличават се и общите цени за жилищно-комуналните услуги. Същото важи за Испания и Германия. Според специалисти обстановката в Европа не се чака да се усъвършенства - в противен случай, в близко бъдеще си коства да се подготвим за най-лошия сюжет.

Според предварителните сметки тази година разноските за доставка единствено на главните енергийни запаси - петрол, газ и въглища - ще костват на европейците съвсем два пъти по-скъпо, в сравнение с в предишното и към този момент няма да възлизат на 500 милиарда $, а над 900 милиарда.

Защо Русия е изключително значима за Европа?

Причината е, че с изключение на 45% от доставките на газ за европейските страни, Русия изнася и 25% от вноса на нефт в Европейски Съюз. По данни на Европейската комисия през 2020 година разноските за импорт на недопечен нефт от Руската федерация за страните-членки на Европейски Съюз възлизат на 48,5 милиарда евро, а за 22,4 милиарда евро са импортирани нефтопродукти. Естествено, ще бъде извънредно мъчно да се размени подобен размер незабавно или последователно. И най-вероятно - невероятно.

Безнадеждността на сходна наклонност за европейската общественост се вижда ясно в образеца на Германия: през 2021 година страната закупи 81,4 милиона тона нефт, съветският енергиен запас възлиза на 27,7 милиона тона. Като се има поради обстоятелството, че частните петролни рафинерии работят в Германия, фокусирани върху преработката на съветски сортове нефт, става явно, че различните първични материали - да вземем за пример от Катар, Саудитска Арабия или Венецуела - не могат да бъдат модифицирани с тяхна помощ.

В случай на ембарго върху доставката на съветски нефт на сходни предприятия в Европа, прекъсването на производството ще стане факт, което ще докара до всеобща загуба на работните места от чиновниците, вследствие на което ще стартира да бушува безработица.

Скъсването на комерсиалните и икономическите връзки с Русия ще докара и до продоволствена рецесия , най-лошият резултат от която може да бъде гладът в избрани региони. Русия и Украйна са най-големите европейски снабдители на храни, зърно и слънчогледово масло. Опитите за компенсиране на дефицита за сметка на Съединени американски щати, Канада или Латинска Америка водят до доста нарастване на цените на другите типове хранителни артикули. Ситуацията се утежнява и от внезапното повишаване на цените на горивата, разстройствата в транспортните и логистичните системи и разстройствата във веригите за доставки.

Данни за доста нарастване на цените на потребителските артикули дава тримесечният отчет на Frankfurter Allgemeine Zeitung: междинното нарастване на цената на храните е 6,2%, до момента в който цените на главните артикули интензивно се повишават.

Кризите - енергийна и хранителна - към този момент удрят доста по джобовете на средностатистическите европейци. Властите деликатно ги поучават да пестят сила, да устоят, с цел да покажат на Русия, че не могат да бъдат разрушени. Но по-голямата част от жителите на Европейски Съюз въобще не са въодушевени от това. При условия, при които топъл апартамент през зимата и цялостен ледник ще се трансфорат в разкош за европейците, те все по-малко ще мислят за политическите упоритости на управлението на тези страни.

Колкото по-дълго Европа упорства за тактиката за цялостно спиране на комерсиалните и стопански връзки с Русия, в това число отхвърли от импорт на съветски енергийни запаси, толкоз по-бързо ще се развие най-лошият сюжет.

Става дума за започване на всеобщи митинги на популацията на страните от Европейски Съюз против деструктивната и недалновидна политика, която сложи европейските жители в строгите рамки на рекордно понижения стандарт на живот.

Както професионалните групи служащи, по този начин и популацията като цяло стачкуват интензивно във Франция, Англия и Гърция.

Те упорстват за понижаване на половина на налозите върху горивата, за по-високи заплати, за оставка на несполучливото държавно управление, за преустановяване на присъединяване на страната в скупчването на оръжия за Украйна (в края на краищата това е частица в логическата верига на тактиката на Запада за дестабилизиране на Източна Европа).

Най-големият проблем за Европа е, че популацията й схваща какво се случва в света през днешния ден.

А същото това население не желае да заплаща за рецесията и грешките на своите държавни управления.

източник: worldtodaybg.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР