Заставам зад всичко, което казах, а именно, че е некултурно,

...
Заставам зад всичко, което казах, а именно, че е некултурно,
Коментари Харесай

Александър Николоски: Заставам зад думите си, корумпираните политици в България ми искат оставката

„ Заставам зад всичко, което споделих, а точно, че е невъзпитано, непристойно и нецивилизовано президентът на една страна да ви посети и да не го почетете, като поставите знамето на страната, която съставлява. Няма опрощение за Румен Радев, тъй като не е сложил македонското знаме по време на визитата на Гордана Силяновска-Давкова като президент на Македония ". Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза на Северна Македония Александър Николоски. Изявлението му пристигна в отговор на реакциите на българските политици във връзка неговото скандално изказване по отношение на срещата на президентите на България и РСМ.

„ Кризата в българското общество беше основана от същите тези политици, които вместо да дадат отговор на родната общност за високото равнище на корупция и престъпност в България, за неприятната стопанска система, поради която доста хора напущат, желаят да се занимават с Македония. Сделките им с Македония в действителност демонстрират, че те не желаят нито добросъседство, нито желаят Македония да стане член на Европейския съюз, камо ли да напредва към Европейския съюз ", добави Николски.

Той упрекна българските политици, че се пробват да трансфорат РСМ в част от своите предизборни акции.

„ Разбира се, няма да допуснем това и няма да разреша на никого да търси оправдания в моите изказвания или в каквото и да било друго, което се случва в Македония. Всъщност самият факт, че става дума за изявления, извадени от подтекста, и че те са зле разбрани в България, демонстрира, че македонският и българският език са разнообразни. Защото това, което има един подтекст в македонския език, явно има различен подтекст в българския език ", добави Николоски.

„ Ние сме наясно кои сме - ние сме обособена нация, македонската нация, обособен народ, македонският народ. Говорим личен македонски език, друг от всички останали езици, имаме лична история, лична просвета. Знаем кои сме и няма потребност да се потвърждаваме пред никого. А тези, които желаят да четат историята по друг метод, са политици от XIX век, а не политици от XXI век. И бих желал да кажа нещо на тези политици, които желаят моята оставка. Политици, които са упреквани в закононарушения и корупция, политици, които сме виждали на фотоси да спят на легло до пачки злато и стотици хиляди евро в непозната валута, желаят от мен да подам оставка. Такива политици ли ще ми изискат оставката? Извинявайте, господа, само че вие не сте почтени да ми желаете оставката ", акцентира вицепремиерът.

Той добавя, че съжалява, че положителните връзки сред двата прилежащи народа, македонския и българския, се унищожават от корумпирани политици, които не могат да създадат нищо за личната си страна, с изключение на да внасят завист и ненавист.

„ И това е този, който загатнах със златните кюлчета, това е различен, който е считан за огромен олигарх в България, както и редица други корумпирани политици, а също и този, който е президент на България и който не прояви минимално благовъзпитание и минимално цивилизовано държание, с цел да покаже македонското знаме по време на визитата на македонския президент. И по тази причина моята реакция е такава и по тази причина аз и ВМРО-ДПМНЕ ще продължим да пазиме македонските национални ползи. Нашата цел е Македония да прогресира, да стане член на Европейския съюз, да извърви пътя към
Европейския съюз, само че да го направи с горделивост и достолепие, а не унизено. Ние постоянно ще пазиме македонските национални ползи. Не търсим нищо друго, а желаеме да защитим нашите лични ", добави Николски.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР