Според доклада Поглед към здравето за 2023 г.“, на Организацията

...
Според доклада Поглед към здравето за 2023 г.“, на Организацията
Коментари Харесай

Челен опит: Британките пият най-много

Според отчета „ Поглед към здравето за 2023 година “, на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), оповестен във вторник, след Дания, най-тежко прекаляват с алкохол в Румъния, Обединеното кралство и Люксембург.

Около 37% от възрастните в Дания оповестяват, че пият прекалено най-малко един път месечно, при 36% от румънците, 35% от британците и толкоз от жителите на Люксембурх. Според отчета, за „ несъразмерна ” се счита използването на минимум 60 година чист алкохол, което е примерно 6 общоприети питиета като 6 чаши вино или 6 халби бира.

Най-слабо пият в Турция, Италия и Гърция, като мъжете са по-склонни към корист (26%), до момента в който единствено 12% от дамите го вършат. В Обединеното кралство обаче, „ препиват ” 45% от мъжете и 26% от дамите, което слага британките отпред в дамската антикласация.

Консумацията на алкохол, дружно с тютюнопушенето и затлъстяването, е главен рисков фактор за незаразни болести. Смята се, че нездравословната приложимост на алкохол е причина за повече от 200...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР