Според диетолозите има два зеленчука, които намаляват значително риска от

...
Според диетолозите има два зеленчука, които намаляват значително риска от
Коментари Харесай

Разкриха два зеленчука, които намаляват риска от инсулт

Според диетолозите има два зеленчука, които понижават доста риска от инсулт . Това разгласи пред " Медик конгрес " Сара Пфлуград, специалист по фамилно хранене.

Тя означи, че рискът от инсулт може да бъде понижен посредством диета. И уточни сладките картофи, наричани още ямс като пръв асистент за вярното кръвоснабдяване на организма. Другия главен зарзават съгласно Пфлуград са елементарните картофи .

За поддържането на обикновено кръвно налягане диетоложката предлага храните високо наличие на калий . Сред тях са бананите, домати, сини сливи, пъпеш и соя. Трябва също да се употребяват храни с високо наличие на магнезий, като спанак.

„ Хората, чиято диета съдържа доста от тези храни, са по-малко склонни да страдат от инсулт, в сравнение с тези с ниско наличие на минерали ", показва тя.

Според проучване на шведски учени би трябвало да се употребяват две до три порции плодове или зеленчуци дневно. Или най-малко 500-600 грама . В резултат на това хората, които ядат храни, богати на калий имат с 24% по-нисък риск от инсулт.

При сърдечни болести също би трябвало да спазвате строга диета. Диетологът описа и кои храни са неразрешени за хората със едва сърце . На първо място те би трябвало да заобикалят тлъстите меса и домашни птици, както и мощно модифицираните артикули в храната. Вместо това най-малко два или три пъти в седмицата би трябвало да се яде риба и морски блага.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР