Според депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков, изнесените от Радостин Василев

...
Според депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков, изнесените от Радостин Василев
Коментари Харесай

Тома Биков: ПП трябва да преосмислят кабинета си

Според депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков, изнесените от Радостин Василев записи от Националния съвет на Политическа партия имат за цел да попречат на съставянето на държавно управление.

„ Вероятно най-различни фактори не желаят да има кабинет. Според мен им се оказва помощ и от страна, най-много, на сътрудниците от Политическа партия. Защото абсурдът, който се развихри през вчерашния ден, идва най-много от Политическа партия. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от Политическа партия. Става въпрос за Националния съвет на Политическа партия, на който се приказват скандални неща “, съобщи Биков в студиото на „ Събуди се ” по Нова тв.

Той акцентира, че никой не е отрекъл достоверността на записа:

„ Този запис звучи като безусловно достоверно съвещание на този орган и никой не е отрекъл неговата достоверност. Кой и в каква позиция е ходил да договаря и с кое посолство? Ние нито сме създали държавно управление, нито има мандат за това. Има нужда от доста ясно пояснение какво се случва ”.

Според него, заради стеклите се условия е невероятно да има кабинет формиран единствено от Политическа партия:

„ Ако изтече запис от тях, ще видите, че диалогът е надалеч по друг от това, което чухме. Твърдях, че би трябвало да има непартийно държавно управление. Твърдя, че е невероятно сега да има еднопартиен кабинет на Политическа партия освен това състояние. Няма да желаеме никакви министерски кресла. Твърдя, че би трябвало да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните управления ”.

Биков добави, че ПП-ДБ не би трябвало да предлага партийци за министри:

„ Политическа партия би трябвало да премислят кабинета си. Половината ни депутати са били министри. Ако си мислите, че детската им фантазия е да са министри и то в миг, в който би трябвало да се стабилизират обществените финанси – грешите. Никой няма ищах за това. Политическа партия би трябвало да премисли кабинета си и да не предлага партийни фигури за министри. Ние имаме хора за три държавни управления да предложим. Но се съобразяваме със обстановката “.

Етикети: биковкабинетПП-ДБпреосмисляне
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР