Според депутатът от ДПС Хасан Адемов реформата в здравеопазването няма

...
Според депутатът от ДПС Хасан Адемов реформата в здравеопазването няма
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Реформа в здравеопазването няма да има до края на мандата на правителството

Според депутатът от Движение за права и свободи Хасан Адемов промяната в опазването на здравето няма да се случи до края на мандата на това държавно управление.
" За промяната се мисли и приказва от 30 година, само че за жалост та не е осъществена. В условия на рецесия, без значение от мобилизацията, се стигна до обстановка, при която в избрани райони се стигна до дефицит на фрагменти - Сливен, Ямбол. Очевидно е, че промяна до края на този мандат няма по какъв начин да се случи. За да може да се осъществя тя, би трябвало да има оптимално равнище на единодушие, освен политическо, а и измежду обществото ни ", настоя той пред Българска национална телевизия.
" Тази рецесия сподели образно у нас, че има проблем с недостигащи медицински експерти. Неслучайно се наложи и поддръжката от доброволци, само че здравни експерти няма освен у нас, само че и в целия свят. Очевидно е че мотивацията на младите лекари да останат у нас, не е на нужното равнище ", уточни още той.
Според него ограниченията, които бяха подхванати от Националния действен щаб, са били задоволително съществени и съответни. " Щетите бяха минимизирани, доколкото това е допустимо ", разяснява специалистът.
Икономическите ограничения обаче са ненапълно противоречиви. Хасан Адемов разгласи, че Движение за права и свободи ще поддържа ограниченията на държавното управление за пониженото Данък добавена стойност в рестарантьорския бизнес, единствено тъй като мярката е краткотрайна.
" Това е неточност, само че е краткотрайна мярка, до края на 2021-ва, само че на този стадий това е вярното решение ", счита той.
Според Адемов коронавирусът протича като сезонна вирусна зараза, само че с повече затруднения.
Добре съм, аз съм един от 880-те оздравели в България. Искам да благодаря на медиците, че преборих това заболяване. Включително и аз споделях, че това е едно заболяване, което протича като сезонна вирусна зараза, само че то протича задоволително съществено, с разгърната клинична картина, посочи  Адемов.
По думите му коронавирусната зараза протича по друг метод – според от възрастта, пола, съпътстващите болести.
Дариткова: Смисълът на ограниченията не е живот на заем
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР