Според депутата от участващата във властта формация Демократична България Владислав

...
Според депутата от участващата във властта формация Демократична България Владислав
Коментари Харесай

Според ДБ решението за изпращане на оръжия за Украйна няма да разклати коалицията

Според депутата от участващата във властта групировка " Демократична България " Владислав Панев (съпредседател на " Зелено придвижване " ) решението дали да бъдат изпратени оръжия за Украйна няма да разклати ръководещата коалиция.

Демократична България упорства България да изпрати военна помощ на Украйна, а проруската Българска социалистическа партия, която също е част от ръководещата коалиция, промяната, че това не би трябвало да става. Думите на Панев идват няколко дни, откакто ръководителят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски заплаши, че " в случай че един калашник или патрон от България замине за Украйна, Българска социалистическа партия ще напусне обединението ".

Панев чака решението да бъде гласувано от Народното събрание и то да упълномощи държавното управление да помогне с военна помощ на Украйна. " Не мисля, че това ще разтури обединението. Каква ще е военната помощ зависи от държавното управление. Там ще се взема решение ", разясни депутатът пред Нова тв.

По думте му предлагането е разпределено на комисии и евентуално ще го гледат тази седмица.

" Можем да оказваме помощ на Украйна по доста способи. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дълготрайно потребни за нас. Бежанците идват с избрани умения, които могат да бъдат интегрирани на пазара на труда ", уточни още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР