Според депутата от ИТН Ивайло Христов, ниското заплащане е в

...
Според депутата от ИТН Ивайло Христов, ниското заплащане е в
Коментари Харесай

Ивайло Христов: Основният проблем при медиците е ниското заплащане

Според депутата от Има Такъв Народ Ивайло Христов, ниското възнаграждение е в основата на рецесията с дефицита на лекари:

" Странно е, че чак в този момент става дума за дефицита, моето мнение е не специализацията, а главният проблем касае парите и кариерното развиване. Още от 2000-та година здравната промяна отреди на страната ролята на наблюдаващ. Държавата би трябвало да обезпечи нужните експерти, за тях дават отговор шефовете и медицинските шефове. Държавата, каквото и да прави, основната функзция е работодателят, шефът на болничното заведение. Огромна е диспропорцията сред обособените лечебни заведения. Има разлика сред заплащането в обособените лечебни заведения.

Държавата би трябвало да сътвори условия, само че лечебните заведения са декапитализирани и няма условия. Министерство на здравеопазването няма по какъв начин да се намеси, тъй като по силата на закона на лечебните заведения, Министерство на здравеопазването и принципалите са единствено един наблюдаващ.

Във Варна в Окръжна болница има тъжба за увеличение на заплатите - 820 лв. е заплатата там, по какъв начин тогава ще съхраним фрагментите? 750 лв. взема здравна сестра... "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР