Според данните от разследването, на 16 юли около 18:50 ч.

...
Според данните от разследването, на 16 юли около 18:50 ч.
Коментари Харесай

Един убит и трима ранени вследствие на нов ракетен удар по Харков

" Според данните от следствието, на 16 юли към 18:50 ч. врагът е нанесъл ракетен удар по територията на промишлено дружество в Основански регион на град Харков. По предварителни данни две ракети С-300 са били изстреляни от територията на съветската Белгородска област. Засега е известно за един погубен и трима ранени, всички те са чиновници на промишленото дружество. Данните се ревизират ", заяви в " Телеграм " пресслужбата на Харковската регионална прокуратура.

 

Към момента следствената група събира материални доказателства и документира последствията от офанзивата. Започнато е досъдебно произвеждане за нарушение на законите и обичаите на войната, съчетано с преднамерено ликвидиране.

 

Както бе обявено, нощес в Харков отекнаха два гърмежа. Градоначалникът Игор Терехов осведоми, че вследствие на съветския обстрел в Основянски регион са потърпевши седем души и е зародил пожар.

 

През септември Украйна си възвърна огромна част от източната част на Харковска област, като съветските сили към този момент окупират единствено дребна линия земя там, напомня Ройтерс.

 

Боевете в Източна Украйна " ненапълно са се засилили ", като украинските и съветските сили се сблъскват в най-малко три региона на източния фронт, разяснява през вчерашния ден почитан представител на украинските сили за защита. Успоредно с това украинските военни означиха, че са поели контрола над част от югоизточно село в Донецка област, покрай група дребни обитаеми места, които Украйна си върна през юни.

 

" Противникът направи несполучлив опит да си върне изгубените позиции в северната част на Старомайорско ", съобщи генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в постоянна актуализация.

 

Това беше първото публично самопризнание за прогрес в селото, откогато Украйна стартира контраатака през юни, целяща да възвръщане на окупираните територии и вдишване на самодейността. Заместник-министърката на защитата Ханна Маляр заяви в " Телеграм ", че съветските сили нанасят удари по посока на Купянск в Харковска област в продължение на два поредни дни.

 

" Ние сме в отбранителна позиция ", написа тя. " Водят се яростни сражения. Позициите на двете страни се трансформират динамично по няколко пъти дневно ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР