Според данните от днешната търговия, към 10 часа българско време

...
Според данните от днешната търговия, към 10 часа българско време
Коментари Харесай

Златото отново прескочи летвата от $1900 за тройунция

Според данните от днешната търговия, към 10 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се увеличи с 3,7 $, или 0,19%, до 1902,5 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният жълт метал се търгува 1898,10 по $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси за среброто в това време се намалиха с 0,47% до 23,892 $ за унция.

Декемврийската годишна инфлация в Съединени американски щати предстоящо се забави до 6,5% от 7,1% месец по-рано. А през декември потребителските цени паднаха с 0,1%, откакто се покачиха с 0,1% месец по-рано. Това оповестиха през вчерашния ден от Министерството на труда на страната.

В същото време златото за първи път от 5 май краткотрайно проби границата от 1900 $ за тройунция.

Тъй като растежът на цените в Съединени американски щати последователно се забавя, това демонстрира вероятността от известно закъснение на темпото на стягане на паричната политика. През февруари, съгласно CME Group, Федералната аварийна система може да увеличи главния лихвен % с до 0,25 процентни пункта след нараства с 0,5 п.п. декември. А това от своя страна провокира вчерашното намаляване на $.

Слабият $ е позитивен фактор за суровините и финансовите активи, които включват и злато. Но към този момент щатската валута е постигнала непоклатимост и това не разрешава цената на благородния метал трайно да се закрепи над 1900 $ за унция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР