Според данните на руското министерство на извънредните ситуации (МЧС) катастрофата

...
Според данните на руското министерство на извънредните ситуации (МЧС) катастрофата
Коментари Харесай

Бизнес-джетът на Пригожин е паднал на 50 км от резиденцията на Путин във Валдай

Според данните на съветското министерство на изключителните обстановки (МЧС) злополуката със самолета на Евгений Пригожин е станала в региона на обитаемото място Куженкино в Тверска област. Това е на 50 км от резиденцията на Владимир Путин във Валдай, оповестяват съветският опозиционен Телеграм канал " Агенция ".

Според публични данни на МЧС частният аероплан на Пригожин Embraer Legacy е правил курс Москва — Санкт-Петербург, на борда са били 10 души, от които трима членове на екипажа.

По предварителна информация, всички на борда са починали, оповестява МЧС.

Според информация на канала Baza, на практика всички жертви са мощно обгорели и е належащо да се създадат ДНК-изследвания, с цел да бъдат разпознати.  Посочва се, че също така на един от починалите е откъсната главата, при различен лицето е мощно раздробено.  

По данни на редица Телеграм канали, става въпрос за аероплан с бордови номер RA-02795. По-рано медиите оповестиха, че точно с него лети Пригожин.

Висши ръководители на " Вагнер " са удостоверили пред представителя на военно-гражданската администрация на Запорожка област Владимир Рогов, че измежду починалите са Евгений Пригожин и дясната му ръка Дмитрий Уткин, който е подполковник от спецчастите на ГРУ.

Според данните на flightradar24, аероплан Embraer Legacy 600 с бордови номер RA-02795 се е появил на радара в региона на Зеленоград към 18:00 московско време, курсът му е бил на северозапад (встрани от Петербург или резиденцията на Путин във Валдай). След 12 минути, в 18:11 ч, самолетът е липсващ от радарите.

Това се е случило в същия регион, в който нормално престават да предават държавните лайнери, които отиват към летището в региона на резиденцията на Путин.

 

Съобщава се също, че преди самолетът да се разбие, очевидци са чули две мощни пукания. След това крилото и стабилизаторът на кораба паднаха край изоставена плантация в село Куженкино, написа УНИАН.

В същото време се появи информация, че втори аероплан, благосъстоятелност на Пригожин – с номер RA-02748, също е изхвърчал от Москва, само че е направил противоположен завой и се е върнал в съветската столица. Това демонстрират данни на услугата Flightradar. По-рано Readovka писа, че Пригожин е летял навръх този аероплан. Според Flightradar Embraer ERJ-135BJ “Legacy 650 ” с номер RA-02748 е кацнал в Остафиево.

 

Разбилата се машина е била обект на американски наказания от 2019 година поради връзки с Пригожин. Лидерът на “Вагнер ” го е употребявал в това число малко след опита за бунт през юни и е летял с него от Санкт Петербург до Беларус.

Readovka напомня, че за секретност предприемачът постоянно обърквал всички. Често Пригожин твърдял, че се е записал на един аероплан, а в това време се качвал в различен.

На видео, снимано от очевидци, се вижда, по какъв начин самолетът пада, освен това още при рухването се появява пушек. На един от записите свидетел оповестява, че преди рухването са се чули два гърмежа.

Според военния специалист Юрий Фьодоров на борда може да е станал гърмеж.

" Ако е бил уцелен от ракета на Противовъздушна отбрана, на видеото трябваше да има димна диря, каквато не се вижда. Ако очевидците не са видели излитаща ракета и диря от нея, то тази версия е под въпрос. Мое да е имало гърмеж на борда, или терористичен акт ", споделя Фьодоров.

За да пада по подобен метод, би трябвало да са отказали всички системи за ръководство, изяснява той.

На същото мнение е и капитанът от запаса първи сан Василий Дандикин: " Това явно не е работа на Противовъздушна отбрана, другояче би трябвало да има гърмеж, какъвто не се вижда. Вероятно става въпрос за техническа нередовност ".

По данни на Росавиация, Евгений Пригожин е бил регистриран на борда на разрушилия се аероплан.

Изтоник на уеб страницата " Фонтанка " оповестява, че околните на Пригожин не могат да се свържат с него по телефона.

А близкият до ЧВК " Вагнер " телеграм-канал Grey Zone оповестява, че самолетът е бил свален от подведомствената на съветското министерство на защитата Противовъздушна отбрана в Бологовския регион на Тверска област.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР