Според данните на ново проучване на американската асоциация AAA Foundation for

...
Според данните на ново проучване на
американската асоциация AAA Foundation for
Коментари Харесай

Apple CarPlay и Android Auto са по-безопасни от стандартните инфо-комуникационни бордови системи

Според данните на ново изследване на американската асоциация AAA Foundation for Traffic Safety, инфо-комуникационните и навигационни системи Apple CarPlay и Android Auto, съответно на колосите Apple и Гугъл, са по-безопасни за приложимост в съпоставяне с заводските бордови системи, с които стандартно са оборудвани колите.

От AAA разясняват, че до момента в който модерните бордови системи основават потенциално опасни обстановки, като разрешават на водача да прави комплицирани задания, като програмиране на навигационната система или изпращането на текстови известия, то CarPlay и Android Auto са се потвърдили, като 24% или 5 секунди по-бързи по повод на времето належащо за провеждането на разговор и с 31% или 15 секунди по-бързи при конфигурирането на навигацията за последващо пътешестване.

Според американската асоциация, тези разлики могат да бъдат сериозни, т.к.т отделянето на погледа на лидера от пътя за повече от 2 секунди носи сериозно увеличение в риска за евентуална катастрофа.

“Автомобилните производители са експерти във връзка с основаването на по-безопасни коли, само че Гугъл и Apple са по-опитни в основаването на по-безопасни бордови инфо-комуникационни технологии ”, разяснява Маршал Дони, президент и изпълнителен шеф на ААА. “Използвайки своите мощни качества, двете промишлености би трябвало да работят заедно, с цел да подобрят значително дизайнът, функционалността и безопасността на тези технологии ”.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР