Според данните на „Маркет линкс“ общи листи между „Демократична България“

...
Според данните на „Маркет линкс“ общи листи между „Демократична България“
Коментари Харесай

„Маркет линкс“: При оттегляне на Борисов има висок риск от роене на ГЕРБ

Според данните на „ Маркет линкс “ общи листи сред „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ печелят с 1-2% по-малко гласоподаватели, в сравнение с в случай че се явят поотделно, само че в същото време не трябва да се пренебрегва процентът колебаещи се гласоподаватели, който може да направи обединението първа политическа мощ. Това разяснява в ефира на Euronews Bulgaria социологът от „ Маркет линк “ Добромир Живков.

„ Когато се образува нов победител, той постоянно има прилив на гласоподаватели, които обичат да гласоподават за първата политическа мощ “, уточни Живков и посочи, че съгласно анализите им този капацитет може да доближи към 3%.

По думите на социолога това, което споделя Политическа партия по отношение на нуждата от отдръпване на Борисов от лидерската позиция в ГЕРБ съответствува и със поръчките на Демократична България, че те могат да намерят път към ГЕРБ, само че за момента дефинират като спънка за това наличието на Борисов отпред на партията.

Това е част от предизборната акция. Неслучайно Политическа партия концентрират своите послания върху водачеството на Борисов, тъй като те знаят, че това е лидерска партия.

Според социолога рискът от задвижване на процеси на роене вътре в ГЕРБ при вероятно отдръпване на Борисов е много висок.

Живков разяснява избрани дейности на служебния кабинет като реваншистки и регистрира зад това сериозната политическа упоритост на президента Румен Радев.
Не е работа на служебния кабинет да вършат проверка на предходното ръководство “, счита социологът, съгласно който това е в прерогативите на едно постоянно държавно управление.

„ Този длъжностен кабинет стартира да играе доста по-сериозна политическа роля, в сравнение с е планувано. Очевидно тук има някаква цел. За мен беше извънредно необичайно да видя по какъв начин президентът патронира среща по отношение на интерконектора с Гърция. Всичко това са преимущества на изпълнителната власт “, безапелационен е той.

По думите му президентът се нагърбва с много по-сериозни политически упоритости и стартира да дава признаци за загуба на баланс.

„ Газовата тематика ще бъде политизирана. Българското общество значително е склонно на взаимни отстъпки, опасявайки се от икономическите последици от по-високите цени на газа, само че тук би трябвало да имаме политическо решение “, означи Живков.

Той вижда основни опасности в това България да бъде припозната като страна, която не съблюдава избрани санкционни разпореждания на Европейски Съюз по отношение на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР