Според данните като част от ЕС и НАТО, страната ни

...
Според данните като част от ЕС и НАТО, страната ни
Коментари Харесай

ДАНС публикува доклад за дейността на руските шпиони у нас frognews.bg

Според данните като част от Европейски Съюз и НАТО, страната ни продължава да е обект на разследващ интерес. През 2021 година той е ориентиран главно към политиката и уговорките на страната ни като част от военния Алианс и Общността, както и спецификата на обособени двустранни връзки, процесите в бранш “Сигурност ” (включително модернизацията на армията и вътрешнополитическата сфера, изключително поради поредицата от парламентарни избори).

 

Не се регистрира смяна в главните цели на непознатата разследващата интензивност, които са свързани със основаване и разширение на позиции за въздействие и влияние в държавни, военни, научни, културни, просветителни и религиозни институции, в медиите, неправителствения бранш и други, както и с дейности, ориентирани към придобиване на национална или задгранична класифицирана информация, или на други чувствителни данни от друг темперамент. Изпълнявайки националните цели на личните държавни управления, непознатите специфични служби не престават да са ангажирани и с дейности по експорт към България на характерни за съответната страна вътрешни проблеми. 

 

Петима са арестувани у нас поради шпионаж в интерес на Русия през 2021 година Двама дипломати са оповестени за личност нон грата. Засечени са съветски жители, които се проверяват за тероризъм. Заради този случай един посланик от Москва е разгласен за личност нон грата.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР