Според данни, публикувани в края на май от Федералната статистическа

...
Според данни, публикувани в края на май от Федералната статистическа
Коментари Харесай

Ако търсите работа, решението може да е Швейцария

Според данни, оповестени в края на май от Федералната статистическа работа, компликациите засягат и промишлеността, и услугите – преди всичко хотелиерството и високите технологии, следвани от опазването на здравето, превоза, строителството и логистиката.

„ Пандемията подтиква дигитализацията на стопанската система и логистичните вериги, тъй че в този момент всички стопански браншове се конкурират в търсенето на едни и същи умения. Ако сте компютърен академик или водач на камион за доставки, можете да избирате от няколко работни места ”, споделят от профсъюзната федерация Employees Switzerland.

Очаквано, най-търсени са експерти с висока подготовка, т.е., опазването на здравето, цифровите технологии и научните проучвания, само че пред същия проблем са изправени всички развити стопански системи. В Германия са декларирани над 2 милиона свободни работни места, във Франция – 1 милион, а в Италия единствено в строителния бранш липсват 260 000 служащи, напомня swissinfo.ch.

След Brexit и английските компании имат проблеми с набирането на дипломиран личен състав. От две години насам минимум половин милион души са напуснали пазара...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР