Според данни на вътрешното министерство се очаква до 1 милион

...
Според данни на вътрешното министерство се очаква до 1 милион
Коментари Харесай

Пореден ден на протести във Франция срещу пенсионната реформа на Макрон

Според данни на вътрешното министерство се чака до 1 милион души да вземат участие в над 200 марша в цялата страна, до момента в който Сенатът продължава да преразглежда промяната, като вероятно гласоподаване на текста от горната камара на Народното събрание се чака до неделя вечерта.

Демонстрациите започнаха в 10 часа сутринта по улиците на огромните градове, в това число Тулуза и Ница. Шествие имаше и в Париж.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че болшинството от гласоподавателите са срещу проекта на президента Еманюел Макрон. Малко болшинство поддържа стачните дейности.

Дясно насоченият Сенат, който се причислява към центристката партия на Макрон " Възраждане ", би трябвало да гласоподава в интерес на пенсионната промяна, само че в този случай законопроектът ще бъде прегледан от взаимна комисия от депутати от долната и горната камара, евентуално идната седмица.

Ако комисията реализира единодушие по текст, евентуално ще има дефинитивно гласоподаване и в двете камари, само че в долната камара на Народното събрание, където партийното болшинство на Макрон е релативно, резултатът от такова гласоподаване към момента наподобява нерешителен.

За 15 март е плануван спомагателен ден на национални стачки и митинги.

7th day of Anti-Macron protests in the whole of France. The anger is immense, Paris is rumbling
— EuropeanSpringMember ✌️???????? (@member_spring)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР