Според данни на СЗО всяка година се увеличава броят на

...
Според данни на СЗО всяка година се увеличава броят на
Коментари Харесай

5-те храни, които предпазват мозъка от стрес

Според данни на СЗО всяка година се усилва броят на хората, които страдат от деменция. Един от факторите за това е неправилното хранене и напрежението. Ако обичате да хапвате боровинки и грозде, то може да останете с нас и да разберете кои още храни защищават мозъка ни и му оказват помощ да действа обикновено.

Кедрови ядки

В 100 грама от тях се съдържат предостатъчно количество витамин Е, магнезий и мед. Те са богати и на Омега-6 мастни киселини, които оказват помощ за естественото действие на мозъка.
Психолог назова най-хубавите средства против тревога
Информационното пространство единствено може да ускори негативното влияние върху актуалните хора. Постоянните психически опасности...

Витамин Е оказва помощ за справяне с оксидативния стрес и усъвършенства когнитивните качества. От друга страна, магнезият понижава тревогата и ни прави по-устойчиви на стрес.

Медта ни разрешава да подобрим способността ни да помним по-добре. Манганът ни прави устойчиви на стрес, изключително когато работим и такава работа.

Червено цвекло

В него има нитрити, които усилват притока на кръв към мозъка и надлежно насищането му с О2. Изследване от 2017 демонстрира, че кислородът усилва невропластичността – способността на мозъка да се трансформира и наглася съгласно събитията.

Бетанинът е витаминът, който придава аления цвят на цвеклото. Той защищава мозъка от заболяването на Алцхаймер. В допълнение към това, витамин В9 понижава риска от деменция и нарушение на когнитивните качества.
Разкриха основните аргументи за депресията
Депресия, паника и посттравматично стресово разстройство могат да се развият след болести на сърцето, в това число сърдечна недоста...

Чай мате

Това е южноафриканска напитка с високо наличие на кофеин. Тя оказва помощ за понижаване на сънливостта, умората и ви оказва помощ да възстановите естествените когнитивни функционалности.

Пиенето на чай мате се счита, че оказва помощ за понижаване на депресията и оказва помощ на невроните, като ги защищава от разрушение. Намалява и риска от разболяване от заболяването на Паркинсон.

Куркума

Антиоксидантите в куркумата оказват помощ на мозъка да усъвършенства паметта си. Куркуминът, който се съдържа в нея, оказва помощ за деленото на мозъчните кафези и връзките в тях. Действа и като натурален антидепресант, като въздейства на хормоните и понижава тревогата. Ако сте изложени на стрес, то е добре да включите куркума в менюто си.

Стафиди

Това е още една добра храна за мозъка. В 100 грама стафиди се съдържа 21% от целесъобразния дневен банкет на калий, 150% бор, 18% мед и 16% витамин В6. Борът е потребен за краткосрочна и дълготрайна памет, усъвършенства усещането, продуктивността и сръчността, а калият от своя страна е значим за нервните кафези.
Кои са индикаторите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат
Когато стресовите обстановки в живота ни дадат превес, е обикновено това да повлияе отрицателно на психическото ни положение, което може да д...

С тези храни, както виждате, освен подобрявате активността на мозъка, само че също по този начин са потребни и за изцяло тонизиране на тялото. Можете когато и да е да се възползвате от тях, тъй че включете ги в менюто, с цел да бъдете здрави.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР