Според данни на полицията 80% от секс работниците в кметство

...
Според данни на полицията 80% от секс работниците в кметство
Коментари Харесай

80% от проститутките в Лондон са от България и Румъния

Според данни на полицията 80% от секс служащите в кметство Енфилд - Северен Лондон са от Румъния и България. Това сподели Нишан Джингосян, създател на Български център за обществена интеграция и просвета в Лондон и представител на кметство Брент по време на среща с депутати от Комисията за политиките за българите в чужбина в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция.
Срещата бе отдадена на проблемите на българската общественост във Англия след Брекзит. По последни данни на Министерство на външните работи българите във Англия са над 200 хиляди души. Джингосян съобщи, че те ще би трябвало да аплайват за статут за уседналост и да получат цифров идентификационен номер за престояване във Англия.
Нишан Джингосян дава отговор за обществената стратегия в кметството в Брент. Българинът живее и работи на острова повече от 20 години.
Като представител на благотворителна организация, Джингосян е участвал на среща в кметство Енфилд, където са показани данните на локалната полиция. По думите му става дума за хиляди девойки от най-бедните градове на България - Видин, Силистра, Казанлък. "Нито едно локално кметство не би имало потенциала, с цел да се оправи с този проблем ", съобщи Джингосян. По думите му това е типичен образец за трафик. Джингосян изясни, че девойките се набират в обществените мрежи в България, обезпечава им се транспорт до Лондон, настаняват се в жилища и постоянно даже са на възраст под 18 години. Обикновено не приказват британски.
Джингосян настоя пред депутатите, че един от главните проблеми след Брекзит ще бъдат точно незаконно пребиваващите, нископлатените служащи, които постоянно не приказват британски език и нямат никакви цифрови умения. Най-често това са българи и румънци.
Пред народните представители той посочи, че един от най-големите проблеми пред управляващите в Лондон е високата престъпност измежду ромската общественост. Джингосян разяснява още, че в Лондон няма нито една българска организация, която да работи с ромите там, а от данни на локалните кметства, единствено в регионите на Харингей и Едмънтън българските жители от ромски генезис са 15 хиляди.
Джингосян сподели още, че по публични данни на полицията закононарушенията, подбудени от ненавист след Брекзит, са нарастнали 200 %. Основна жертва на тези закононарушения са жители от Източна Европа - българи и румънци. Три пъти се е нараснал и броят на бездомните българи в града, сподели още той. Според Джингосян в международния мегаполис българите изпитват компликации с интеграцията си.
Пред депутатите той настоя за осъществяване на осведомителна акция, откриване на парещ телефон по процеса на придобиване на статут и цялостна тактика за българите в чужбина.
Пред депутатите той посочи още, че през 2017 година кметът на Лондон е определил българската общественост като мъчно налична за управляващите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР