Според данни на неправителствената организация Common Sense Media за 2021

...
Според данни на неправителствената организация Common Sense Media за 2021
Коментари Харесай

Какво означава да "Знаеш, преди да скролваш"

Според данни на неправителствената организация Common Sense Media за 2021 година младежите прекарват онлайн цели девет часа от денонощието. Това число, въпреки и притеснително, е знак за смяната в обществото и метода, по който мислим и действаме. Сами видяхме, че онлайн животът елементарно може да се трансформира в неминуем, когато сме сложени в избрана обстановка. Затова да заобикаляме казуса е тактика с негативен резултат, до момента в който това да намираме верните принадлежности и способи, по които да бъдем оптимално ефикасни и в крайник с новото време, е сигурният път към едно уравновесено и качествено онлайн битие.

За всички е ясно, че точно децата и младежите са една от най-рисковите групи в мрежата. Те са елементарно податливи на измами, онлайн тормоз, кражба на персонални данни и идентичност и така нататък

Вилиана Станева - експерт " Корпоративни връзки " в " Теленор България ", споделя по какъв начин можем да предотвратим тези обстановки в точния момент и да помогнем на децата си да направляват рационално и осъзнато в онлайн света, както и за една от най-големите обществено виновни начинания на " Теленор България ".

Г-жо Станева, през август завърши тазгодишното издание на Digital Scouts, част от програмата на " Теленор " за безвреден интернет. Разкажете ни повече за самодейността.
- Вече 14 години развиваме програмата си за безвреден интернет Safer Internet, част от която е и самодейността Digital Scouts, и всяка година надграждаме тези наши старания. Инициативата Digital Scouts се организира в този напълно онлайн формат за втора поредна година. През 2020 година сложихме едно ново самобитно начало, подтикнати от пандемията, и видяхме капацитет в това да доразвием и надградим една концепция, зад която стоят напъните ни да бъдем по-близо до децата. Целта на самодейността е да образова децата на тематика " онлайн сигурност " и да им даде на практика принадлежности, с които да се преборят с провокациите. Това може да се случи дейно и сполучливо единствено там, където се намира нашата целева публика - онлайн.

Именно поради това избрахме посредством геймификация и мобилно приложение да представим на децата действителни обстановки, в които могат да изпаднат, и им демонстрираме по какъв начин да се измъкнат от тях, с цел да " знаят, преди да превъртат ".

Умения като това да знаеш по кое време против теб стои неприятел, да разпознаваш зловредния програмен продукт, да имаш схващане за това по кое време твой другар е подложен на тормоз и има потребност от помощ - това са все умения, които не можем да чакаме да са вродени у децата ни. Виждаме голямата опция в това да помогнем на родителите и на децата, като им дадем съществени и значими познания и принадлежности за това по какъв начин да се оправят с тези обстановки в точния момент, с цел да могат да водят уравновесен живот онлайн.

Как успяхте да достигнете до децата?
- Тази година Digital Scouts е в две издания - лятно и есенно. Уверено мога да кажа, че това, което притегля големия интерес на децата, е геймификацията на играта. Те виждат, че с Digital Scouts освен научават потребни неща, само че го вършат, до момента в който се забавляват. Това неизбежно основава трайни познания у тях, тъй като приказваме на техния език, работим с инструментите, които самите те употребяват всекидневно. Освен това тази година представихме и нова образна еднаквост, въодушевена от японската просвета, която е много известна измежду младежите сега.

Друг главен дирек на връзката ни са посланията и методът, по който им ги представяме. Съдържанието е поднесено на наличен език посредством интерактивни способи. Това реализираме по доста разнообразни способи - посредством обстановките, които са близки до тяхното всекидневие, и в които сигурно постоянно попадат, както и посредством инфлуенсърите, които привлякохме като посланици на идеята и които дадоха голяма добавена стойност, през към този момент построената връзка с аудиторията си.

Какви резултати постигнахте?
- С лятното издание на Digital Scouts успяхме да достигнем до над 22 000 деца и младежи. Това е в действителност огромен триумф, тъй като демонстрира, че децата са подготвени да учат, стига да получат познания и умения от верния сътрудник, който да им покаже верния път в онлайн света.

Какви други начинания подкрепяте в тази посока?
- Програмата ни за безвреден интернет се основава на разнообразни начинания, само че и действителни услуги в тази посока. Една от тях е услугата " Онлайн отбрана ", която предлага отбрана от компрометирани уеб сайтове, фишинг, кражба на персонални данни, спам и вируси. Чрез услугата " Родителски надзор " осигуряваме успокоение на родителите за сигурността на децата. Така ние затваряме целия кръг - от информацията и знанията, които предлагаме на децата, през услугите, които пазят тях и дават в допълнение успокоение на родителите им.

Какво следва за Digital Scouts от тук нататък?
- Предстои ни още едно издание за тази година - в края на този месец чакаме Digital Scouts Autumn Edition. На 30 и 31 октомври сме подготвили доста нови и разнообразни провокации, с които имаме вяра, че ще създадем верните привички и цифрова хигиена в децата, тъй че да могат да " преборят " всички рискове и да надградят наученото в предходните издания. Предстоят изненади, една незабравима игра и доста скъпи научени уроци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР