Според данни на ЕКздравните документи са допринесли за ръст в ...

Според данни на ЕКздравните документи са допринесли за ръст в

Близо 600 млн. са издадените сертификати в Евросъюза

Според данни на ЕКздравните документи са съдействали за растеж в броя на пътуванията с цивилен полети.

Досега в Европейски съюз са издадени 591 милиона документа за Коронавирус-19, заяви представител на Европейската комисия.

Данни на Европейска комисия сочат, че документите са съдействали за повторен растеж в броя на пътуванията с цивилен полети през юли по отношение на същия месец на предходната година. По думите на представителя европейските документи са приети в 43 страни, от които 16 отвън Европейски съюз. Той добави, че 60 чужди страни желаят да се свържат с европейската система за документите, с цел да обезпечат взаимно признание с издаваните от тях удостоверения за имунизираните, преболедувалите и изследваните.

Говорителят посочи, че Европейски съюз договаря с 27 от тези страни. По неговите думи 20 страни от Европейски съюз употребяват документите освен за пътуванията в Европа, само че и за вътрешни цели.

Следващата оценка за действието на документите се чака на 31 март следващата година, се означава в известие на Европейска комисия. Уточнява се, че до тогава комисията може да оферира удължение на използването на документите, според от развиването на пандемията.

Източник: cross.bg