Според британското военно разузнаване Русия вероятно премахва ядрените бойни глави

...
Според британското военно разузнаване Русия вероятно премахва ядрените бойни глави
Коментари Харесай

Лондон: Русия вероятно стреля по Украйна със стари крилати ракети с отстранена ядрена бойна глава

Според английското военно разузнаване Русия евентуално отстранява нуклеарните бойни глави от остарели нуклеарни крилати ракети и стреля с муниции без заряд против Украйна, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.

Експерти на английското министерство на защитата означават, че на изображения се виждат остатъци от изстреляна от въздуха против Украйна крилата ракета, която наподобява е създадена през 80-те години като система, способна да носи нуклеарен заряд. Ведомството допуска, че извадената бойна глава се заменя с баласт.

Такава система към момента е способна да нанесе провали посредством кинетичната сила на ракетата и неизразходваното гориво. Само че е малко евентуално тя да аргументи съществени вреди на набелязаните цели, добавя министерството в ежедневната си сводка.

" Каквито и да са желанията на Русия, тази импровизация демонстрира доколко са изчерпани запасите на Русия от ракети с огромен обхват ", акцентира министерството.

Междувременно " Ню Йорк таймс " написа, че една трета от артилерията, получена от Украйна от западните съдружници, има потребност от ремонт и това се прави в Полша.

Водоснабдяването в Киев е изцяло възобновено, а в границите на денонощие се чака да спрат спешните изключвания на тока. Това става на фона на рецензии от президента Володимир Зеленски, че чака по-добра работа от локалните управляващи в столицата след доста недоволства от жителите за липса на достъп до жизненоважни услуги на фона на спиранията на тока.

Украинската страна разгласи, че е постигнала триумфи във военните дейности в Луганска област и че изтегля хора от неотдавна освободения Херсон.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР