Според британското разузнаване руските сили вероятно са загубили десетки бронирани

...
Според британското разузнаване руските сили вероятно са загубили десетки бронирани
Коментари Харесай

Британското разузнаване: ВСУ са съсипали руснаците край Угледар - Свят

Според английското разузнаване съветските сили евентуално са изгубили десетки бронирани машини при несполучлива офанзива в източния украински град Угледар, съобщи Ройтерс.

Угледар е украински бастион в стратегическата пресечна точка сред източния и южния фронт и стана сцена на някои от най-кървавите сражения.

Руските сили евентуално са минали в оттегляне и са изоставили минимум 30 най-вече непокътнати бронирани машини при провалено нахлуване, сподели разузнаването към английското министерство на защитата на брифинг.

Агенция Ройтерс отбелязва, че към този момент не е съумяла да ревизира тези изказвания посредством различен източник.

Руското министерство на защитата не е коментирало изказванията, само че споделя, че военните интервенции край градовете Угледар и Бахмут в Източна Украйна вървят добре.

През последния месец съветските сили означават явен, въпреки и еволюционен прогрес и съумяха да завладеят град Соледар, ситуиран на север от Бахмут, отбелязва Ройтерс.

Руски блогъри, които нормално са доста сериозни към представянето на военното управление на страната си в Украйна, също заговориха за загуби в Угледар.

Вчера боен блогър съобщи, че украински дронове са унищожили 31 съветски бронирани машини, които са били изпратени без прикритие от артилерия. Освен това той показа фотоси от зоната на военните дейности, които са били оповестени украински канал в " Телеграм ".

Пост в " Сива зона " (Grey Zone) - полуофициалният канал в " Телеграм " на съветската частна военна компания " Вагнер " споделя, че " протичащото се към Угледар е злополука и тя се повтаря още веднъж и още веднъж ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР