Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над

...
Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над
Коментари Харесай

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според английска организация за докладване на измами, през миналата, над 40% от загубите заради крипто измами във Англия година са се нараснали.

Данните на Action Fraud разкриха, че загубите са надхвърлили £300 милиона паунда ($370 милиона). Смята се, че този скок е в следствие от повишаването на броя на крипто измамите и множеството банкрути, свързани с случая с FTX.

Значителни финансови загуби в резултат на крипто измами

Загубите от крипто измами възлизат на $370 милиона през 12-те месеца до март 2023 година Анализът на данните, осъществен от адвокатската адвокатска фирма RPC, сочи нарастване по отношение на почти $250 милиона през миналата година.

Забележително е, че повече от една трета от общите загуби са зародили през ноември 2022 година, когато борсата подаде заявление за оповестяване в неплатежоспособност.

Смята се, че сривът на FTX е изиграл забележителна роля за тези загуби.

Дженифър Крейвън, специалист по измамите в адвокатската адвокатска фирма Pinsent Masons акцентира, че тези числа акцентират разпространяването на закононарушенията, свързани с криптовалути .

Цифрите акцентират незабавната нужда от стандартизирана световна крипто рамка за вложителите. През февруари Министерството на финансите на Обединеното кралство предложи рекомендации за нови правила по отношение на криптоактивите.

Освен това на 17 май Комисията на Камарата на общините на Обединеното кралство разгласява отчет, в който се допуска, че търговията и вложението в необезпечени криптоактиви наподобява на хазарт.

Приоритизиране на крипто и финансовите регулации във Англия

Различни обичайни финансови институции във Англия (TradFi) предизвестиха държавното управление за евентуалните опасности, свързани с крипто регулациите. Тези институции показаха угриженост във връзка с точността, данъчното облагане и отбраната на потребителите по отношение на криптовалутите.

Те също по този начин предизвестиха, че регулирането на криптовалутите може да сътвори подправено доверие измежду потребителите. Тази угриженост породи, защото Обединеното кралство възнамерява да вкара особено законодателство за криптовалутите в границите на идната година.

Правителството на Обединеното кралство възприема внимателен метод към регулирането на криптоактивите. Тяхната цел е да поддържат индустриалните нововъведения, като в същото време подсигуряват отбраната на потребителите от обвързваните с тях опасности. Наскоро националната тактика за битка с измамите на държавното управление на Обединеното кралство забрани по този начин наречените студени позвънявания (cold callings), свързани с финансови и капиталови артикули.

Междувременно прокуратурата на Съединени американски щати може да стартира дело за гражданска конфискация при случаи на измами, свързани с криптовалути. Правителството изрази желанието си да конфискува криптовалути от седем сметки в Binance, което може да сътвори казус за работа с криптовалути в случаи на измами.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР