Според Борел, политиката на Русия е цинична и използва храните

...
Според Борел, политиката на Русия е цинична и използва храните
Коментари Харесай

ЕС предупреди: Русия предлага евтино зърно, за да създаде зависимости


Според Борел, политиката на Русия е цинична и употребява храните като оръжие

Жозеп Борел предизвести разрастващите се страни, че Русия им предлага на ниска цена зърно, с цел да сътвори " нови зависимости посредством изострянето на икономическите уязвимости и световната продоволствена неустановеност ", съобщи Ройтерс.

Ръководителят на европейската дипломация е изпратил писно в понеделник до до разрастващите се страни и до страните от Г-20.

Текстът съдържа апел да се приказва " с явен и обединен глас ", с цел да може Москва да бъде накарана да се върне към съглашението, което позволяваше безвредния експорт на зърно през Черно море.

Според Борел, политиката на Русия е цинична и употребява храните като оръжие.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден съобщи, че Русия може да се върне към зърнената договорка, само че с цел да се случи това, би трябвало да бъдат изпълнени нейните условия, съобщи ТАСС.

Русия през вчерашния ден нападна украински зърнени пристанища, в това число дунавското пристанище Измаил в Одеска област, което докара до повишаване на цената на зърното в международен проект. Руските удари против украинска пристанищна инфраструктура на река Дунав " направиха негодно " близо 40 000 тона зърно, предопределено за експорт, заяви украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР