Според бившия конституционен съдия и бивш премиер Филип Димитров заяви

...
Според бившия конституционен съдия и бивш премиер Филип Димитров заяви
Коментари Харесай

Филип Димитров: Руските интереси в България винаги са били силни и вредни за нас

Според някогашния парламентарен арбитър и някогашен министър председател Филип Димитров съобщи по NOVA, че в днешни дни ние не живеем в парадокс на съмнения сред Изтока и Запада. Той назова " нелепости " изказванията, че страната ни през последните 15 години е обслужвала съветски ползи. " Руските ползи в България са били постоянно мощни, само че това не значи, че България се е занимавала с това да ги обслужва ", безапелационен беше той.
 
По думите му България е постъпила вярно, като е почнала да търси източници на газ и от други места, разнообразни от Русия. Коментирайки енергийната рецесия, засегнала директно и България, конституционният арбитър съобщи, че страната ни е подхванала верни стъпки в посока диверсификация. " Всякакво разграничаване от съветско въздействие за България е потребно ", добави Димитров.
 
Той си спомни за срещата си с починалия Михаил Горбачов през 1993 година По думите му тогава руснакът е бил умерено неприятелски. " Той се опитваше да резервира комунистическия режим ", счита Димитров. Срещата им била официална.
 
Според него прекосяване към президентска или полупрезидентска република не е допустимо. " Конституцията е нещо, с което доста хора се пробват да си решат проблемите ", счита Димитров. Той назова концепцията " празно конституционно говорене, в което хора, които не са чели деликатно конституционния текст, си описват някакви въжделения ". По думите на някогашния министър председател такава мярка не би трансформирала нищо и е " нелепа ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР