Според бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър нападението на

...
Според бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър нападението на
Коментари Харесай

Кисинджър: Сериозна грешка бе в Европа да се допуснат толкова много хора с различна култура и религия

Според някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър нападението на " Хамас " против Израел, поради което има празненства по улиците на Берлин, демонстрира, че Германия е позволила прекалено много чужденци в страната.

" Беше сериозна неточност да се позволен толкоз доста хора с изцяло друга просвета, вяра и концепции, тъй като това основава група за напън вътре във всяка страна, която прави това ", съобщи 100-годишният някогашен американски посланик в изявление за немската телевизия " Велт " с изпълнителния шеф на " Аксел Шпрингер " Матиас Дьопфнер.

Роденият в Германия Кисинджър - който бяга от нацистите със фамилията си през 1938 година и става проектант на американската външна политика по време на Виетнамската война - сподели, че това е " мъчително ", в отговор на въпрос за това, че е видял араби в Берлин да честват след нападението над Израел предишния уикенд.

При изненадваща офанзива, почнала в събота сутринта, бойци на " Хамас " нахлуха от линията Газа, убиха над 1200 израелци и отвлякоха десетки други, като в същото време обстрелваха с ракети градове, в това число Тел Авив и Йерусалим. Израел отвърна на удара, като стартира блокада на линията Газа и изстреля свои ракети, убивайки стотици палестинци, напомнят " Политико " и Българска телеграфна агенция.

" Откритият акт на експанзия " на " Хамас " би трябвало да бъде посрещнат с " някакво наказване ", съобщи Кисинджър, като в същото време предизвести за опцията за рискова ескалация в района.

" Има заплаха близкоизточният спор да ескалира и да притегли други арабски страни под натиска на публичното им мнение ", предизвестява Кисинджър, като показва поуките от войната от Йом Кипур през 1973 година, по време на която арабска коалиция, водена от Египет и Сирия, атакува Израел.

Истинската цел на " Хамас " и неговите поддръжници " може да бъде само активизирането на арабския свят против Израел и овакантяване на пътя на мирните договаряния ", сподели Кисинджър.

Също по този начин е " допустимо " Израел да предприеме дейности против Иран, в случай че счита, че Техеран има пръст в осъществяването на нападението, добави някогашният върховен посланик.

В по-общ проект Кисинджър съобщи, че продължаващата експанзия на Русия в Украйна, съчетана с нападението на " Хамас " против Израел, съставлява " фундаментална офанзива против интернационалната система ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР