Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън

...
Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е открила огън
Коментари Харесай

Престрелка в Карабах, има загинали

Според арменската страна диверсионна група на Азербайджан е разкрила огън против дежурна полицейска кола. Убити са трима арменски служители на реда. Друг чиновник е получил огнестрелна рана в гърдите и е настанен в болница в Степанакерт.

От своя страна Азербайджан оповестява за починали и от двете страни вследствие на конфликта. " Постъпи онлайн информация за превозване на муниции и персонален състав от Армения в Азербайджан по черен път. Сутринта на 5 март, с цел да се ревизира получената информация, беше изработен опит задържат и ревизират транспортни средства, извършващи противозаконни военни транспорти. Отсреща откриха огън и вследствие на престрелката има загуби и ранени и от двете страни ", заяви пресофиса Министерството на защитата в Баку.

В края на септември 2020 година военните дейности в Нагорни Карабах се възобновиха и това докара до цивилни жертви в продължаващия с десетилетия спор.

Страните направиха няколко опита да сключат помирение и тристранното съглашение, реализирано в нощта на 10 ноември, се оказа сполучливо. С посредничеството на Москва Азербайджан и Армения се договориха за цялостно преустановяване на огъня и замяна на пленници и телата на починалите. Ереван съобщи на Баку и регионите Келбаджар и Лачин, както и част от региона на Агдам, които от 1994 година са под контрола на непризнатата Република Нагорни Карабах. Освен това в района са ситуирани съветски миротворци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР