Според анкета 80 процента от групата респонденти вече поне веднъж са забравили

...
Според анкета 80 процента от групата
респонденти вече поне веднъж са
забравили
Коментари Харесай

Забравили сте къде сте паркирали? На помощ идва смартфонът!

Според анкета 80 % от групата респонденти към този момент най-малко един път са забравили къде са паркирали колата си. Приложение за смарт телефон към този момент може да помогне в сходна обстановка. Между другото - забравянето на мястото за паркиране не е събитие, което се увеличава с възрастта. Напротив - 89 процента от 18 до 39 годишните също е трябвало да търсят автомобила си малко по-дълго.

Това е резултатът от ново представително проучване на института за пазарни проучвания Innofact от името на Kia, за което онлайн бяха запитани 1000 водачи от цяла Германия. Повече от две трети от всички респонденти се надяват на поддръжка в тази игра на гоненица от смарт телефона си. 60 ​​процента биха желали да използват приложение, с цел да намерят своя автомобил, осем % към този момент го вършат.

В допълнение към уместността на приложенията за местонахождение, проучването изследва и общото състояние на мрежата от смарт телефони и коли. Важна първа стъпка е да свържете мобилния телефон към информационно-развлекателната система на автомобила.

Една трета от интервюираните (33 процента) вече употребяват подобен интерфейс на смартфон в колата, а всеки втори от 18 до 39 годишните (49 процента). От друга страна, почти половината от всички респонденти (48 процента) декларират, че техният автомобил няма техническа дарба да се направи това.

Интересът към сходни комфортни функционалности, достъпни от мрежовата комбинация смартфон и автомобил, се отразява и в новите оборудвания на колите. Например в Kia към 95 % от новите автомобили, продадени в Германия през 2020 г., са разполагали с информационно-развлекателна система със сензорен екран и интерфейс за смарт телефон.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР