Според американците, Киев трябвало да прежали 20 процента от територията

...
Според американците, Киев трябвало да прежали 20 процента от територията
Коментари Харесай

US генерали зоват украинците да се изтеглят от Бахмут, ЦРУ с план за край на войната

Според американците, Киев трябвало да прежали 20 % от територията

Съединените щати поучават Въоръжените сили на Украйна да изтеглят бойците си от Бахмут, Донецка област, с цел да се запазят запаси за пролетното контранастъпление, оповестява организация УНiАН.

Това ще донесе на Русия алегорична победа, защото загубата на града за украинците не било от стратегическо значение, написа Bloomberg.

Според американските военни специалисти украинската войска ще построи отбранителни линии покрай местата, където в този момент минава фронтовата линия. 

Американското издание предвижда, че след Бахмут руснаците ще нападат Славянск и Краматорск, само че надали ще съумеят в близко време да реализират обилни триумфи на бойното поле. 

Междувременно УНiАН разкри, че в средата на януари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е упълномощил на Уилям Бърнс да ревизира дали Украйна и Русия са склонни на договаряния. От своя страна шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ предложил да се приключи войната в Украйна в подмяна на украински територии, оповестява украинската осведомителна организация. 

Междувременно бойците от частната съветска войска „ Вагнер “ се снимаха в Николаевка. Те са завладели селището през вчерашния ден и не престават щурма към Северск. 

В същото време военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, само че е апетитен за съветски пропагандист, разкри, че съветските воййници от 144-та мотострелкова дивизия са провели образцова настъпателна интервенция. Предвижили са се напред с няколко километра и това застрашавало северния фланг на украинската войска в Северск. 

Водят се яростни боева и за Васюковка, добави той.

„ Целта на руснаците е да завладяват и Свят-Покорвкое, с цел да бъде обкръжена украинската войска в Северск. Тогава снабдяването и евакуирането на гарнизонът през Северки Донецк ще е невероятно “, разяснява Подоляка. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР