Според американския вестник The New York Times, трудностите в хода

...
Според американския вестник The New York Times, трудностите в хода
Коментари Харесай

NYT: САЩ съветват Украйна да се съсредоточи върху превземането на Мелитопол

Според американския вестник The New York Times, компликациите в хода на контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се дължат на разпределението на войските по неправилни места на фронта. Официални лица от Съединени американски щати и други западни страни цитират, че доста от най-хубавите бойни единици на Украйна са разпределени на неверни места на фронта.

Целта на контранастъплението на ВСУ е да пресечен съветските линии за доставки в Южна Украйна посредством ампутиране на сухопътния кулоар сред Русия и Крим. Въпреки това украинските командири са разпилели войските и огневата мощност съвсем поравно сред източните и южните бойни полета. Този метод води до прахосване на напъните и неосъществяване на стратегическата цел.

Американци са съветвали Украйна да се концентрира върху фронта в Мелитопол и да се насочи към пробиването на съветските линии на отбрана, даже това да докара до повече загуби в жива мощ и съоръжение за ВСУ.

Американски чиновници също са предложили украинските бойци да се консолидират и да се съсредоточат на един главен фронт, защото настоящето прахосване на старания не дава мечтаните резултати.

Призиви за концентриране на войските на един главен фронт са били отправени и по време на видеоконференция на американски и английски генерали с украинския военачалник Валерий Залужни. Въпреки компликациите, жертвите и преимуществата на Русия във войски и съоръжение, се чака, че Украйна може да промени своята тактичност и да се концентрира върху главния фронт, цитира " Фокус "./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР