Според американски медии бившият стратег на Тръмп Стив Банън е

...
Според американски медии бившият стратег на Тръмп Стив Банън е
Коментари Харесай

Стив Банън е съгласен да свидетелства пред Конгреса за нападението срещу Капитолия

Според американски медии някогашният пълководец на Тръмп Стив Банън е декларирал пред специфичната комисия на Камарата на представителите, проверяваща протестите в Капитолия на 6 януари, че е подготвен да даде показания.

Досега той отхвърляше да сътрудничи на чуването, за което през предходната година беше упрекнат в пренебрежение към Конгреса.

В писмо, до което CBS News има достъп, неговият юрист е декларирал пред комисията, че господин Банън " е подготвен, в действителност избира, да даде показания на вашето обществено чуване ". Доналд Тръмп също съобщи, че свидетелските показания ще бъдат " в най-хубав интерес " на американците.

Избраната комисия организира съвсем едногодишно следствие за това по какъв начин поддръжници на Тръмп са нахлули в Конгреса на 6 януари 2021 година, с цел да нарушат работата на законодателите, до момента в който те удостоверяват изборната победа на демократа Джо Байдън.

Банън беше свикан да даде показания за това какво е знаел за събитията, довели до протеста, само че до момента отхвърляше да го направи. Ако Банън даде показания, това може да даде нов взор върху вътрешния кръг на Тръмп в часовете преди и по време на протеста.

Според комисията някогашният пълководец на Тръмп е имал съответна информация за събитията от 6 януари, преди те да се случат.

Самият Тръмп се разочарова от чуванията на комисията, като ги дефинира като " лов на вещици ", само че даде поддръжката си за това Банън да свидетелства. Точните условия, при които господин Банън ще даде показания, обаче не са контрактувани.

Според юриста му Робърт Костело той желае да се яви пред комисията на обществено чуване, само че общоприетата процедура до момента е показанията да се изслушват първо при закрити врата./БГНЕС, Би Би Си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР